Strigătul disperat al unui doctor român din Italia: „Suntem în război. Mi-e frică, mi-e cu adevărat frică. E un coșmar și mi-am scris testamentul”

Cunoscutul DJ Silviu Andrei, fost colaborator al Radio ZU, dar și al emisiunii nocturne prezentată de Dan Capatos la Antena 1, a postat în această seară un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook.

Silviu Andrei vorbește despre o rudă de-ale sale, Carmen, care locuiește în Italia și care în aceste zile luptă în prima linie cu pacienții afectați de coronavirus.

„Ea este Carmen. E cumătra mea pentru că eu i-am botezat superba fetiță, Iris, dar mult mai important peste acest grad de rudenie e prietenia dintre noi de peste 25 de ani. Ea și Cristi, sotul ei și prietenul meu drag, locuiesc în Alba, Italia. Carmen a studiat medicina în Italia și acum luptă pe frontul COVID-19 umăr la umăr cu medicii italieni în cea mai cruntă provocare din timpul vieții noastre, în Spitalul din Alba, provincia Cuneo,ASL CN2”, își începe relatarea Silviu Andrei.

Acesta continuă și dezvăluie un dialog cu ruda sa: „Astăzi, Carmen, mi-a scris pe WhatsApp un mesaj care m-a dărâmat și mi-a smuls un val de lacrimi. Îl redau integral ca să înțelegeți amplitudinea pandemiei prin ochii cuiva care a ales să lupte! pentru oameni în linia întâi”.

Redăm mesajul postat pe pagina de Facebook a DJ-ului:

«Sunt eu Silviule, acestea sunt fotografii de pe un câmp de luptă. Combat în fiecare zi, pentru cel puțin 12 ore cu un dușman necunoscut. Suntem în război…”

Persoane ce mor… Repede, singuri, sufocați de o pneumonie interstitială bestială. Nu sunt reguli… Se îmbolnăvesc toți. Și mai tineri și mai bătrâni. Ieri a murit cumnatul unei colege. 62 ani, fără patologii

”Aseară, în tura de noapte, alți 3 erau grav… Nu știu ce să mai cred. Mi-e frică, mi-e frică cu adevărat. Când ajung acasă încerc să mă izolez. Nu mai dorm în aceeași camera cu Cristi și asta mă doare. Căci am nevoie de suport, de îmbrățișări. Nu o îmbrățișez pe Iris, dezinfectez încontinuu tot!”

”E un coșmar, chiar și atunci când va fi terminat, vor rămâne în mine multe găuri, spații moarte de durere! Oricum mi-am scris testamentul… Important e ca Iris să nu rămână singură. Nu glumesc. Dar poate, un sistem genetic și imunitar valid și robust mă pot salva”

Silviule nu subevalua situația. Rămâi în casă, nu avea contacte la mai puțin de 2-3 metri distanță, pune-ți masca când ieși, mănâncă regulat și sănătos… Consuma multe citrice și evită alcoolul…

Mesajul trimis de ruda lui Silviu Andrei: „Carmen, sunt mândru de tine, dar te rog să ai grijă și să te protejezi maxim posibil. Vă îmbrățișez cu toată dragostea!”, a încheiat DJ-ul postarea pe contul său de Facebook.

Italia este în prezent ţara care a plătit cel mai mare tribut pandemiei. Bilanțul epidemiei de coronavirus a înregistrat o ușoară ameliorare. Dar cifrele rămân în continuare devastatoare: 712 de decese și 4.492 persoane care au fost confirmate în 24 de ore cu Covid-19. În total, Italia are oeste 80.000 de persoane infectate și 8.000 de decese de la startul pandemiei.

Sursa: libertatea.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com