Studiu: Cum afectează Covid-19 organismul în funcție de tipul de sânge

Majoritatea oamenilor se încadrează într-una din cele patru grupe de sânge – A, B, AB sau O. 

Unele studii au arată că tipul de sânge afectează felul în care coronavirusul se dezvoltă în organism. Altele mai sugerează că persoanele cu tip A pot avea un risc mai mare de a contracta Covid-19 și de a dezvolta simptome severe, în timp ce persoanele cu sânge de tip O pot avea un risc mai mic, scrie CNN

Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts și Spitalul Beth Israel Deaconess au publicat joi un studiu care arată că nu există nici o dovadă că tipul de sânge contează dacă cineva dezvoltă simptome severe dintr-o infecție cu coronavirus.
Alte cercetări anterioare indică faptul că anumite grupe de sânge pot afecta vulnerabilitatea la alte boli, inclusiv cancerul.

De ce contează

De ce avem tipuri de sânge diferite și la ce scop servesc, este încă necunoscut în mare parte și se știe foarte puțin despre legăturile dintre tipurile de sânge cu virușii sau bolile.

Descifrarea rolului pe care îl joacă tipurile de sânge i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine riscul de boală pentru persoanele din diferite grupe de sânge.

Tipurile de sânge au fost descoperite în 1901 de imunologul și patologul austriac Dr. Karl Landsteiner, care ulterior a câștigat un premiu Nobel pentru munca sa. Ca și alte trăsături genetice, tipul tău de sânge este moștenit de la părinți.

💥 Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, invitata Psiholog Educational Irina Stanciu 💥 Subiect: rolul de parinte in viata unui om. 💥 .

Înainte de descoperirea grupelor de sânge, o transfuzie, o procedură acum obișnuită de salvare a vieții, era un proces plin de riscuri. Medicul pionier Dr. James Blundell, care a lucrat la Londra la începutul anilor 1800, a dat aplicat transfuzii de sânge la 10 dintre pacienții săi – doar jumătate au supraviețuit deoarece nu era conștient de diferitele tipuri de sânge.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com