Studiu: noul coronavirus a dormitat ani de zile în corpul uman

În timp ce noul coronavirus s-a răspândit pe tot globul cauzând panică, boală şi chiar moarte, un grup de cercetători din UK, SUA şi Australia încearcă să afle de unde vine SARS-CoV-2, virusul ce provoacă boala COVID-19. Deşi studiul lor nu a ajuns la o concluzie definitivă, oamenii de ştiinţă au o nouă teorie despre originea noului coronavirus.

Astfel, studiul sugerează că, înainte să devină periculos, SARS-CoV-2 s-a „plimbat” nestingherit printre oameni, transmiţându-se, ca şi acum, pe calea aerului, fără însă a cauza vreun simptom sau vreo boală.

Virusul nu a fost creat în laborator

Iniţial, o formă mai blândă a virusului a ajuns în organismul uman, unde s-a adaptat din ce în ce mai bine, transmisia lui de la om la om fiind nedetectabilă. Odată ajuns în corpul uman, însă, noul coronavirus a început să-şi schimbe trăsăturile genomului. Astfel, în timp, virusul a suferit mutaţii care au dus la pandemia cu care se confruntă în prezent omenirea.

De asemenea, cercetătorii au analizat datele existente ale genomului SARS-CoV-2 şi le-au comparat cu alte coronavirusuri similare. Rezultatul a arătat că secţiuni ale proteinei S din SARS-CoV-2 se îmbină perfect cu celule umane. Acest lucru demonstrează „negru pe alb”, după cum au susţinut cercetătorii, că SARS-CoV-2 îşi are originea într-un proces natural.

De altfel, două caracteristici ale virusului, abilitatea proteinei S de a se mula pe celulele organismului uman şi structura sa distinctă, elimină posibilitatea ca virusul să fi fost creat în laborator.

Două noi ipoteze

Cu teoria laboratorului ieşită din ecuaţie, cercetătorii s-au axat pe două noi ipoteze. Prima este că selecţia naturală a noului coronavirus a fost la animal, de unde a fost transmisă la om. Totuşi, analiza coronavirusurilor din lilieci şi reptile a arătat, până acum, genomuri similare, însă nu şi identice cu cele de la om. Este, deci, posibil ca aceste animale să nu fie sursa virusului ce a infectat aproape un milion de oameni. Pe de altă parte, tipurile de coronavirusuri la lilieci şi la alte specii de animale sunt foarte diverse, multe nefiind încă studiate.

A doua ipoteză este că noul coronavirus a trecut de la animale la oameni înainte de a fi capabil să cauzeze starea de boală. Este posibil ca evoluţia virusului în corpul uman să fi durat ani, poate chiar deceniipână ca acesta să-şi dezvolte capacitatea de a se transpite cu uşurinţă de la om la om, şi să cauzeze o boală gravă, chiar fatală.

În timp ce unii cercetători încearcă să afle originea noului coronavirus, iar alţii să găsească un tratament, cele mai eficiente soluţii pentru evitarea infectării cu COVID-19 rămân spălatul de pe mâini cu săpun şi distanţarea socială.

Sursa: clickpentrufemei.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com