Summit NATO la Bruxelles. Jens Stoltenberg: “Vom furniza mai mult ajutor Ucrainei” / Iohannis: “Agresorul este Rusia și noi trebuie să construim o apărare solidă”

Joe Biden a sosit în Europa. Președintele SUA a luat parte la summitul NATO, organizat la Bruxelles. Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă se numără printre liderii care au participat la întrunire.

a
Summit NATO la Bruxelles. Jens Stoltenberg:

Summit NATO la Bruxelles. Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, alături de Joe Biden și alți lideri importanți. Sursa foto: colaj Fanatik

NATO va continua să sprijine Ucraina și să își întărească apărarea

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a vorbit după summitul liderilor. El a subliniat că alianța nord-atlantică își va consolida apărarea pe flancul estic și că Ucraina va avea parte, în continuare de sprijinul necesar.

“Am convenit să ne consolidăm descurajarea și apărarea pe termen lung. De asemenea, am convenit să acordăm un sprijin suplimentar Ucrainei și să continuăm să impunem costuri Rusiei. Solidaritatea transatlantică rămâne vitală”, a explicat secretarul general.

În ceea ce privește apărarea teritoriului NATO, Stoltenberg a explicat că au fost înființate patru noi grupuri de luptă, numărul acestora ridicându-se în prezent la opt. De asemenea, oficialul a subliniat că deciziile luate astăzi și cele de la summitul de la Madrid vor fi valabile pentru o perioadă lungă de timp.

Ajutorul acordat Ucrainei reprezintă, în continuare, o temă importantă pentru NATO, fiind decisă suplimentarea eforturilor în acest sens. Astfel, ucrainenii vor primi drone, ajutor financiar și umanitar, dar și echipamentele și pregătirea necesară pentru a face față atacurilor cibernetice, chimice, biologice sau chiar nucleare.

În ceea ce privește folosirea armelor chimice, Stoltenberg a ținut să sublinieze că acestea “vor schimba fundamental natura conflictului” și că ar reprezenta “o încălcare flagrantă a legislației internaționale”.

În discursul său, Stoltenberg a explicat că aliații sunt îngrijorați de încercările Rusiei de a crea un pretext pentru a justifica folosirea armelor biologice și chimice.

Stoltenberg a vorbit și despre propunerea Poloniei de a trimite o misiune de menținere a păcii în Ucraina. El a dat de înțeles că acest subiect a fost abordat de cei prezenți la summit. Cu toate acestea, a mai subliniat că ajutorul dat Ucrainei nu trebuie să ducă la un conflict deschis cu Rusia.

“Avem responsabilitatea să ne asigurăm că acest conflict nu devine un război între Rusia și NATO, de aceea aliații au agreat să nu trimită trupe în Ucraina”, adăugat secretarul general.

NATO, prin secretarul său general, transmite Belarusului “să nu mai fie complice al Federației Ruse”.

În ceea ce privește China, el a cerut acestui stat să nu sprijine Rusia militar sau financiar. În plus, Stoltenberg a cerut acestui stat să își folosească poziția pentru a facilita eforturile de pace.

Boris Johnson: ”Vladimir Putin a depăşit deja linia roşie a barbarismului”

Premierul britanic Boris Johnson a transmis joi, înainte să înceapă summitul NATO, de la Bruxelles, că președintele Rusiei a depășit ”linia roșie a barbarismului”. Drept urmare, ar trebui impuse noi sancțiuni economice.

”Cred că realitatea este că Vladimir Putin a depăşit deja linia roşie a barbarismului şi cred că acum depinde de NATO să ia în considerare, împreună,   îngrozitoarea criză din Ucraina, îngrozitoarea suferinţă a oamenilor din Ucraina şi să vedem ce putem face mai mult să-i ajutăm pe oamenii din Ucraina să se apere, să vedem ce putem face mai mult pentru a intensifica sancţiunile economice în jurul regimului lui Putin. Acestea vor fi unele dintre lucrurile pe care le vom discuta”, a spus Boris Johnson.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden și Jens Stoltenberg înainte de summitul NATO de la Bruxelles. Cum au fost surprinși toți trei

Înainte a începe summitul NATO, președintele Klaus Iohannis a purtat o discuție cu președintele SUA, Joe Biden, dar și cu șeful NATO, Jens Stoltenberg. Administrația Prezidențială a României i-a surprins într-o fotografie pe toți 3.

Klaus Iohannis, alături de Joe Biden și Jens Stoltenberg, înainte de începerea summitului NATO

Klaus Iohannis, alături de Joe Biden și Jens Stoltenberg, înainte de începerea summitului NATO. Sursa foto: Administrația Prezidențială

Sursa: https://www.fanatik.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com