Sunt folosite și accesibile ca preț, dar vor fi retrase din magazine. Produse pe care românii nu le vor mai găsi

În mai puțin de o lună, produsele de unică folosință din plastic vor deveni o amintire în România. Cei care obișnuiau să le cumpere trebuie să știe că acestea vor fi retrase din magazine. Totul a pornit de la o directivă adoptată în 2019 de către Comisia Europeană și care, evident, vizează și țara noastră.

Produsele de unică folosință dispar din magazine

O directivă UE stabilește ca de la din iulie 2021, toate produsele de unică folosință din plastic, să fie scoase de pe rafturile magazinelor. Directiva este din 2019, iar până acum magazinele au avut timp să se conformeze. Cine nu a făcut asta, va fi nevoit să o facă în perioada imediat următoare.

Până pe 3 iulie, toate produsele de unică folosință din plastic vor fi scoase de pe rafturile magazinelor. Românii nu vor mai găsi tacâmuri de unică folosință din plastic, și nici farfurii, pahare, paie, ori casolete.

Produse interzise de Uniunea Europeană din 2021

Noile reglementări ale Uniunii Europene prevăd și obligativitatea etichetării cu privire la impactul negativ asupra mediului al aruncării pe stradă a filtrelor de țigări de plastic, precum și a paharelor de plastic sau a șervețelelor umede.

Acestea sunt produsele pe care UE le interzice și care vor dispărea din magazine în 2021:

Tacâmuri din plastic de unică folosință (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare)

Farfurii din plastic de unică folosință

Paie din plastic

Bețișoare de urechi din plastic

Bețișoare din plastic pentru baloane

Produse și recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil și recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat.

Până în anul 2029, statele membre ale Uniunii Europene vor trebui să atingă un obiectiv de colectare de 90% pentru sticle din plastic, și un obiectiv de conținut reciclat pentru sticlele de plastic până cel târziu 2025. Obiectivul va crește până la 30% în 2030.

Un principiu care este introdus odată cu această directivă este: poluatorul plăteşte, adică producătorul trebuie să se asigure că în anumite cazuri este cel care va colecta resturile, deşeurile rezultate în urma utilizării acestor produse, a precizat pentru Știrile Pro tv, Ștefan Turcu, reprezentant al Comisiei Europene în România.

Din cauza vitezei lente de descompunere, plasticul se acumulează în mări, oceane și pe plaje, iar asta este o problemă majoră pentru mediul înconjurător.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com