Surpriză pe piața media! Apar două posturi TV noi, diferite de cele pe care deja le știm

Noi posturi TV sunt pe punctul de a apărea

În spațiul media românesc vor apare două noi posturi tv, ca urmare a deciziei CNA de a le acorda licență. Este vorba despre două posturi care promit să vină cu noutăți, cu ceva ce oamenii de acasă nu s-au mai întâlnit până acum.

a

Încă din luna Februarie se vorbește despre apariția lor, dar abia acum au fost finalizate toate demersurile. Astfel, cele două posturi vor fi introduse curând în grilă. De precizat că aparțin aceleiași televiziuni, dar au tematici diferite.

Primul se va axa pe sport, pe evenimente sportive, însă nu cele legate de fotbal. Are scopul de a promova evenimentele care nu se bucură de succes la noi în țară, competiții naționale și internaționale prin care să se facă cunoscuți sportivii noștri.

Toate sporturile cu excepţia fotbalului trăiesc în paralel cu fotbalul, dar într-un con de umbră. Nu le vezi pe nicio televiziune. Ştiri despre aceste sporturi nu afli decât dacă vreun reprezentant important câştigă o medalie importantă, altfel nu (…).

Angajamentul nostru cu TVR Sport este că o să reflectăm primordial celelalte sporturi decât fotbalul. Cred că în felul acesta răspundem misiunii publice a Televiziunii Române. Vor avea de câştigat telespectatorii, că vor afla că există sporturi şi în afara fotbalului (…).

Au de câştigat sportivii care vor primi tipul de atenţie pe care o merită înainte de a ajunge să câştige vreo medalie la Olimpiadă sau la Campionatul Mondial.”, a spus Dan Turturică, patronul TVR.

Cel de-al doilea post căruia i-a dat viață TVR este TVR Folclor și, după cum sugerează și numele, are ca tematică cultura românească, producții folclorice. Tot ce va fi difuzat se află în arhiva TVR, după multe eforturi de a conserva piese vechi, muzică ce provine de la instrumente autentice, despre care prea puțini știu astăzi.

„Avem zeci de ani de emisiuni de Tezaur Folcloric, unde nişte oameni dedicaţi chiar s-au străduit să-i găsească pe acei rapsozi care au păstrat cât mai curat spiritul muzicii populare autentice.

Au făcut eforturi majore să conserve muzică cântată la instrumente, care astăzi aproape că sunt dispărute sau foarte puţini oameni ştiu despre ele… Toate acestea se află în arhiva Televiziunii Române, iar TVR Folclor îşi propune să le scoată la lumină, pentru că degeaba are TVR zeci de mii, sute de mii de ore de Tezaur Folcloric, dacă nu ai unde să le difuzezi.

Nu le poţi pune doar pe YouTube sau alte canale. Nu ar ajunge la toată lumea. În special pentru acest tip de muzică, publicul se uită la televizor.”, a mai spus preşedintele Televiziunii Române.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com