AD

HOROSCOP

Tanti Iulica și căsuța ei, parcă ruptă de la Muzeul Satului. Peste 150 de ani VECHIME

todayiulie 12, 2022 8

Background
share close
AD
AD

Credeai că nu ai să mai vezi astfel de case, în zilele noastre?

Ei bine, în localitatea Răstoci, o bătrână trăiește într-o căsuță, parcă ruptă din Muzeul Satului, cu acoperiș din paie și pereți din lut. Casa este veche de mai bine de 150 de ani, dar a devenit monument istoric, iar tanti Iulica spune că n-ar da-o pentru nimic. Are o singură cameră, în care se găsesc două ferestre mici, nu are electricitate și se încălzește cu o sobă mică, pe lemne.

Bătrâna are o pensie destul de mică, dar nu se plânge căci crește găini și plantează zarzavaturi. Tanti Iulica este tare mândră de căsuța ei, de care are grijă ca de ochii din cap:

Eu cred că nu este zi să nu oprească mașini să o fotografieze. De multe ori zic: asta-i vila me’. Mulți mi-au spus să pun taxă la intrare, dar mie-mi pare bine că mă caută cineva, nu să plătească”, spune bătrâna, cu voce blândă.

“Casa Morarului”, așa cum este ea denumită, apare pe lista monumentelor istorice, pentru că tatăl bătrânei a fost morar.

Sursa: https://tonypoptamas.eu/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com