Țara europeană care ridică toate restricțiile anti-COVID. Care este motivul

Guvernul danez a decis să nu mai considere COVID-19 ca fiind o boală critică din punct de vedere social, bazându-se pe numărul mare de vaccinări din țara scandinavă.

Toate restricțiile anti-COVID din Danemarca vor fi eliminate începând cu data de 10 septembrie, potrivit unei decizii a Guvernului de la Copenhaga, informează presa internațională.

„Epidemia este sub control. Avem rate record de vaccinare”, a declarat vineri ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke într-o declarație de presă.

Începând cu 10 septembrie, putem renunța la unele dintre regulile speciale pe care le-am avut de introdus în lupta împotriva COVID-19″, a mai spus el. 

La 1 iulie, Danemarca a introdus un pașaport digital pentru coronavirus care trebuie prezentat la cerere.

Oficialul danez a precizat că, deși țara sa se află într-o poziție sigură, nu se află totul în afara epidemiei.”Guvernul nu va ezita să acționeze rapid dacă pandemia amenință din nou funcții importante în societatea noastră”, a adăugat el.

Joi, Heunicke a spus că 80% din toate persoanele cu vârsta peste 12 ani din Danemarca au fost vaccinate. Obținerea împușcăturii în Danemarca este voluntară și este disponibilă persoanelor cu vârsta de 12 ani și peste.

Danemarca, printre primele țări care au introdus restricții

În martie 2020, Danemarca a fost una dintre primele ţări care a impus un regim de semi-lockdown, cu închiderea şcolilor şi a magazinelor cu produse neesenţiale.

După o primă relaxare a măsurilor câteva săptămâni mai târziu, autorităţile au reimpus treptat restricţii începând din august 2020 şi un semi-lockdown de Crăciun.

Ulterior, ţara s-a redeschis gradual, odată cu introducerea în aprilie a paşaportului sanitar.

Fără mască în transportul public

Din 14 august, masca nu mai este obligatorie în transportul public, singurul loc unde mai era cerută.

Din 10 septembrie va dispărea obligaţia de a prezenta un paşaport sanitar în cluburile de noapte (care se vor redeschide la 1 septembrie) şi la marile evenimente.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com