Taxe noi pentru români. PSD propune impozitarea progresivă pe salarii

Se anunță taxe noi pentru români! Partidul Social Democrat propune impozitarea progresivă pe salarii și totodată se ia în calcul și revizuirea impozitelor locale. Gheorghe Ialomiţeanu, fost ministru de Finante, a explicat care sunt efectele adoptării acestor măsuri asupra populaţiei.

a

Noi taxe pentru români – impozit progresiv

Guvernanții discută despre stabilirea unui impozit progresiv pe salarii, ceea ce înseamnă cine câștigă mai mult va plăti impozite mai mari, pentru că impozitul va crește odată cu salariul. Marcel Ciolacu este unul dintre cei care susțin impozitul progresiv. Liderul Partidului Social Democrat pledează pentru renunțarea la cota unică și introducerea impozitării progresive, la pachet cu un sistem de deductibilități.

Ori intrăm într-o logică cum este toată lumea, toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică care nu mai este unică, de fapt, a declarat liderul PSD.

Ciolacu a spus că există discuții la nivelul coaliției despre această măsură, dar că atunci când va fi luată o decizie decizie va fi anunțată public. Gheorghe Ialomiţeanu, fost ministru de Finante, a explicat la Antena 3 care sunt efectele adoptării unor asemenea măsuri asupra populaţiei.

Cu privire la impozitul progresiv, Gheorghe Ialomiţeanu este de părere că “vor fi sancţionaţi cei care au două locuri de muncă, ceea ce nu este corect”.

“ANAF nu este pregătit pentru impozit pe venitul global”

Fostul ministru de Finanțe consideră că ANAF nu este pregătit în acest moment pentru impozit pe venitul global. El este de părere că un astfel de impozit nu poate fi introdus peste noapte. Ialomițeanu a declarat că introducerea impozitului progresiv și creșterea TVA ar putea duce la recesiune:

Se pot obţine mai mulţi bani la buget printr-o mai bună organizare şi colaborare dintre ministerul de Finanţe şi ANAF, dar şi prin ivestiţii – putem atrage fonduri europene, a mai precizat Ialomiţeanu.

În ceea ce privește evaziunea fiscală, președintele Partidului Social Democrat a declarat că aceasta era estimată la 12% când PSD a intrat la guvernare dar acum este nevoie de „o execuție bugetară măcar trimestrială ca să vezi unde trebuie luate măsurile” în acest domeniu.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com