AD

ACTUALITATE

Televiziunea care dispare din Romania dupa 20 de ani. Demisii in masa si popriri pe conturi

todayianuarie 17, 2023 5

Background
share close
AD
AD

Un post TV iubit de români este în colaps

Încă din vara lui 2022, o serie de persoane din conducerea Etno TV, dar și mulți dintre angajați și-au dat demisiile. Cauza ar fi problemele financiare ale televiziunii cu primul sediu în Șos. Dudești-Pantelimon, situație care a dus la restructurări.

La scurt timp după transformarea în post generalist de știri, Etno TV (cunoscut pentru emisiunile de folclor) a rămas fără angajați, demisiile curgând pe bandă rulandă. Inclusiv persoane din conducere au decis să părăsească televiziunea iubită de foarte mulți telespectatori. Totul ar fi pornit de la problemele financiare pe care le are compania. În primăvară s-au anunțat primele restructurări, cauza fiind audiența scăzută.

Ce se întâmplă la Etno TV

Povestea Etno TV a început în decembrie 2001. Afaceristul Silviu Prigoană, fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu, a lansat primul canal de televiziune dedicat 100% folclorului românesc. Ideea antreprenorului a prins la public, pentru că, încă din primii ani de emisie, canalul s-a bucurat de o audiență ridicată. Dar, la mai bine două decenii de la lansare, Etno TV se află în pragul colapsului!

După ce a devenit post generalist, conducerea de la Etno TV a racolat câteva vedete pentru audiență. Doar că strategia nu a funcționat. De pildă, ex-antenista Dana Chera, care s-a retras din televiziune în anul 2018 pentru concediul de maternitate, a revenit pe micile ecrane la Etno TV, cu „Tainele minții”, emisiune nerezistând nici măcar un an.

E groasă rău la Etno, ANAF-ul a pus poprire pe conturi, au zburat vreo 40 oameni de acolo. Au dispărut emisiuni. Nici Dana Chera sau Alex Ferariu n-au mai avut emisii, că n-au cu ce să-i plătească”, a precizat o sursă pentru Cancan.

„Pe post înțeleg că dau acum numai reluări. Și nu se mai justifică nici licența de post generalist, din moment ce nu mai au emisiunile. Începuse un matinal în noiembrie, l-au scos și pe ăsta”, a completat aceeași sursă. În plus, sediul postului TV a fost mutat în subsolul unei clădiri din Floreasca, unde nu este suficient spațiu pentru puținele emisiuni care au mai rămas în grilă.

Cine deține acțiuni

Amintim că, în vara anului 2021, jumătate din Etno TV a fost preluat de Planning Media, firmă deţinută de Felix Rache şi de soţia lui, Constantin Janina-Nectara. Restul este împărţit între Honorius Prigoană, care deține 40% din firmă, şi Rareş Gărduş, cu 10% din acțiuni.

sursa : https://playtech.ro/stiri/televiziunea-care-dispare-din-romania-dupa-20-de-ani-demisii-in-masa-si-popriri-pe-conturi-641138

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com