Toată România trebuie să știe acest lucru! Raed Arafat a făcut anunțul chiar acum: Pregătirea trebuie să…

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dat explicații în ceea ce privește cutremurele și de ce nu este anunțată populația înainte de producerea acestora, deși acest lucru este posibil. Raed Arafat a explicat că senzorii pot detecta de regulă un viitor cutremur cu 25 de secunde înainte de producerea acestuia. Care sunt motivele pentru care populația nu este anunțată din timp?

a

Populaţia din România nu este anunţată înainte de producerea cutremurelor, pentru că nu este pregătită şi s-ar crea panică, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. El a explicat, vineri, într-o conferinţă, că unii cetăţeni ar putea încerca să coboare pe scări, dacă ar fi anunţaţi că se produce un seism în câteva secunde.

Raed Arafat a atras atenţia că s-ar induce panică unei populaţii fără exerciţii frecvente în acest domeniu.

Mai mult, el a spus că se estimează că sunt 25 de secunde din momentul în care senzorul detectează un viitor cutremur şi până la producerea sa, însă nu întotdeauna acesta este intervalul şi că nu s-a avut în vedere timpul necesar pentru elaborarea şi transmiterea mesajului.

Raed Arafat a apreciat sistemele care, prin automatizare, pot întrerupe anumite procese, cum ar fi oprirea trenurilor care circulă.

Nu trebuie propagate mesajele neverificate şi false
„Ţintesc instituţiile care au un rol în domeniu, în timpul dezastrului. Dacă nu suntem solidari şi dacă încep lupte politice sau de altă natură sau de interese şi folosesc dezastrul că să realizeze un deziderat, altul decât a ajuta oamenii şi a-i salva, înseamnă că riscul de a se ajunge la un haos este foarte mare”, este de părere şeful DSU.

El a subliniat că nu trebuie propagate mesajele neverificate şi false şi a explicat că, pentru a raporta diverse situaţii în aplicaţia DSU, cetăţenii trebuie să se autentifice pentru a evita cazurile în care unele persoane vor să deruteze sau să creeze panică.

Raed Arafat a spus că dezastrele, fie că sunt cutremure, inundaţii sau alte fenomene meteo, se agravează, fapt ce necesită mai multă pregătire din partea autorităţilor şi a cetăţenilor.

„Fiecare persoană trebuie să ştie ce riscuri o ameninţă în zona în care trăieşte sau în zona în care merge, cum trebuie să fie pregătită, ce are de făcut în primă fază. Primii salvatori într-un cutremur sunt vecinii şi oamenii de la faţa locului şi poate să dureze chiar câteva ore până vezi primele forţe (…). Pregătirea trebuie să fie una a societăţii”, a adăugat şeful DSU.

În altă ordine de idei, el a semnalat că în situaţii de dezastru unii încearcă să creeze haos din varii motive.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com