Traficul rutier, suspendat în centrul Bucureștiului pe timp de weekend. Când intră în vigoare măsura

Luni, 18 mai, va fi instaurată starea de alertă. De asemenea, vor fi impuse mai multe măsuri la nivel național, în vederea reducerii riscului infectării cu noul virus. Printre acestea se numără și posibilitatea oamenilor de a realiza activități fizice individuale. În plus, parcurile se vor deschide, la fel și saloanele de înfrumusețare și diferite magazine, ceea ce înseasmnă că oamenii vor circula mai mult pe străzi. În acest sens, s-a decis suspendarea traficului rutier în mai multe zone din centrul Bucureștiului pe timpul weekendului.

Traficul rutier, suspendat în centrul Bucureștiului pe timp de weekend. Când intră în vigoare măsura

Decizia aparține Primăriei Generale a Capitalei, care dorește să stabilească mai multe zone de promenadă. Măsura va intra în vigoare de la 22 mai și va fi aplicată doar în weekend în locurile vizate. Gabriela Firea a declarat că această decizie a fost adoptată pe motiv că oamenii vor ieși mai mult afară, ceea ce va necesita o atenție deosebită pentru evitarea aglomerației și păstrarea distanței sociale.

„Odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș. Și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă.”, a declarat Gabriela Firea.

Zonele pietonale stabilite

Cum vor fi împărțite zonele pietonale

Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței.

Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. RomniceanuZona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei

Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii)

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com