Tu ştiai de ce n-ai voie cu sticla de apă în avion? Atenţie, se schimbă regulile în aeroporturi!

Conform unor reguli ce au fost implementate în urmă cu aproape 20 de ani, pasagerii n-au voie cu sticle de apă în avion. Nici măcar cu lichide îmbuteliate în recipiente de plastic.

a

Această regulă, referitoare la accesul cu lichide în aeronavă, a apărut după ce în anul 2006. Ce s-a întâmplat atunci? Marea Britanie a reușit să descopere planul unei grupări, care se pregătea pentru a provoca o explozie în în avion sau în aeroport, folosindu-se de explozibili ascunși în sticlele cu băuturi.

Veşti bune: check-in mai relaxat

Această regulă, ce pare puţin exagerată în acest moment, s-ar putea schimba. De exemplu, autoritățile din Spania au anunțat în mod oficial că, la cele mai mari aeroporturi din țară, din 2024, se va desființa regula referitoare la sticlele cu lichide de maxim 100ml, cum este prezent.

Anunțul vizează Madrid – Bajaras și Barcelona – El Prat, în care se vor instala noi sisteme de scanare a bagajelor, 3D X-Ray. În 2025, se vor introduce pe listă și Palma de Mallorca, respectiv Malaga – Costa del Sol, ca în 2026 să urmeze Gran Canaria, Tenerife Sur și Fuerteventura.

Scannere performante şi la Paris

Aceste scanere sunt asemănătoare cu cele utilizate în spitale și au ca scop îmbunătățirea siguranței, dar și reducerea timpilor de așteptare din aeroport.

În aeroportul Paris Orly sunt deja testate aceste scanere pentru bagajele de mână ale călătorilor. Dat fiind că aceastea sunt mai performante, călătorii nu mai sunt obligați să pună lichidele într-o pungă separată sau să scoată din genți electronicele atunco când trec prin filtrele de securitate.

Pur și simplu, personalul din aeroport vede mai bine în bagaje, datorită unor modele 3D care se creează în timp real, iar interiorul unei genți poate fi analizat din toate unghiurile.

sursa: https://redactia.ro/tu-stiai-de-ce-n-ai-voie-cu-sticla-de-apa-in-avion-atentie-se-schimba-regulile-in-aeroporturi-257149?fbclid=IwAR01XmHZ51RQPr6EwNf0SKbqxWliEhz4YSHJbiWyZ-eXVXEplM3ssoOt92o

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com