AD

ACTUALITATE

Turcia fost din nou lovită de cutremur

todaymartie 24, 2023 4

Background
share close
AD
AD

Un nou cutremur a „zguduit” Turcia, țara afectată de astfel de dezastre naturale în ultimele săptămâni. Seismul, care s-a produs în urmă cu puțin timp, a fost înregistrat la granița dintre Turcia și Iran. Ce magnitudine a înregistrat acest cutremur.

Turcia a fost „afectată” și astăzi de un cutremur puternic. Sesimul, care s-a produs la granița cu iran, a înregistrat o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter.

Turcia, „zguduită” de un nou cutremur

Un puternic cutremur, cu o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter s-a produs în cursul zilei de vineri, la granița dintre Turcia și Iran. Localnicii susțin că acest seism a fost resimțit în ambele țări.

Concret, cutremurul s-a produs la 14 km față de Khvoy, Provincia Azerbaidjanul de Vest, din Iran, zonă apropiată de frontiera cu Turcia, potrivit U.S. Geological Survey.

Chiar și în aceste momente Turcia încă se confruntă cu consecințele cutremurelor devastatoare din februarie. Acestea au lovit teritoriul țării și a produs atât pagube amateriale, cât și moarte a aproximativ 50.000 de persoane.

Turcia, afectată și acum de cutremure

Un alt cutremur s-a produs în cursul zilei de joi, tot în Turcia. Acesta s-a înregistrat în sud-estul Turciei, exact aceeaşi zonă puernic lovită de astfel de seisme la începutul lunii februarie.

De această dată, cutremurul a înregistrat o cu magnitudinea 5,3 grade pe scara Richetr. Acesta a avut epicentrul în provincia Kahramanmaras.

Un cutremur mare va lovi România

Oamenii de știință de la Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului sunt de părere că un cutremur de o magnitudine mare, sau chiar mai înaltă decât cel din 1977 sau decât cel din 1940, va lovi România.

„Un cutremur puternic sau chiar mai puternic decât cel din 1977 sau decât cel din 1940 până la urmă o să aibă loc la un moment dat. Vrancea nu dă semne de liniște când va avea loc acest cutremur. Important să nu ne bazăm pe iluzia predicției, ci să ne pregătim pe cât se poate de repede acum”, a declarat, Dragoș Toma Dănilă, cercetător INFP.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com