Ucraina depune plângere la Tribunalul Internațional de la Haga

Ucraina depune plângere împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga, potrivit unui anunț făcut în ziua de duminică de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Liderul din Ucraina acuză țara de teroare și susține că trupele ruse au luat drept țintă civili, inclusiv copii, relatează CNN.

a

Zelenski acuză rușii de genocid și susține că aceștia ucid civili

Zelenski a transmis într-un mesaj pe platforma de socializre Twitter că țara sa a depus plângere la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga. Acesta acuză Rusia de genocid și a precizat că armata lui Putin atacă civili, chiar și copii.

Acesta a solicitat o decizie cât mai urgentă din partea ONU. Zelenski dorește că ONU să interzică activitatea militară a Rusiei cât mai curând și așteaptă ca proceele să înceapă chiar de săptămâna viitoare.

 “Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid pentru a justifica agresiunea. Solicităm o decizie urgentă prin care să ordone Rusiei să înceteze activitatea militară acum și să ne așteptăm să înceapă procesele săptămâna viitoare”, a mai transmis președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski a subliniat faptul că armata ucraineană apară cu mult curaj țara și datorită soldaților săi nu există atât de multe victime în rândul civililor. El susține că în cazul în care nu ar fi avut o armată atât de puternică, ar fi fost mult mai multe victime din rândul populației, pentru că rușii atacă fără milă.

“Ceea ce fac în Harkov, Okhtyrka, Kiev, Odesa și în alte orașe și localități merită un tribunal internațional. Ar fi fost mult mai multe crime dacă nu ar fi fost apărătorii noștri curajoși”, a declarat Zelenski, într-un discurs video postat pe pagina sa de Facebook.

“Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Acțiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei prezintă semne de genocid. Am vorbit despre acest lucru cu secretarul general al ONU”, a spus el, susținând că Rusiei ar trebui să i se retragă dreptul de vot în Consiliul de Securitate al ONU.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com