AD

ACTUALITATE

Ucrainenii își abandonează mașinile pe teritoriul României! Unde s-au găsit zeci de mașini

todayaprilie 1, 2022 7

Background
share close
AD
AD

Ucrainenii aflați în tranzit își abandonează mașinile în fuga lor de Război tocmai în țara noastră. Mulți dintre aceștia nu rămân în țara noastră și pentru ajunge pe meleagurile dorite călătoresc cu avionul. Astfel se descotorosesc de mașinile cu care au trecut granița.

S-au găsit zeci de mașini cu număr de Ucraina

Zeci de mașini cu număr de Ucraina sunt abandonate în parcarea Aeroportului Suceava, este incert, dacă proprietarii acestora se vor mai întoarce după ele, potrivit Monitorul de Suceava.
Gheorghe Flutur: „Avem o problemă uriașă”
Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a declarat miercuri că la Aeroportul Suceava situația este critică în ceea ce privește locurile de parcare blocate de mașinile ucrainenilor care au fugit din calea războiului.

„Sunt foarte multe mașini, în special cu număr de Ucraina, lăsate, abandonate de oamenii care au plecat cu avionul. Și multe parcări sunt blocate de mașinile lor. Trebuie să găsim niște formule să extindem suprafața de parcări în aeroportul de la Suceava, care a devenit neîncăpătoare”, a susținut șeful administrației județene.

Câți refugiați au cerut azil României

Din 600.000 de refugiaţi ucraineni care au intrat în România, doar 4.300 au cerut azil României de la începerea războiului din Ucraina, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), într-un răspuns la o solicitare a Ziarului Financiar.
Acestora li se permite să lucreze pe teritoriul României, fiind încadraţi în piaţa muncii fără un aviz de angajare al instituţiei, România făcând o excepţie de la regula angajării cetăţenilor din afara Uniunii Europene.

Ultimele estimări ONU arată că peste 4 milioane de ucraineni și-au părăsit ţara, iar datele de la Poliţia de Frontieră spun că până acum, în România au intrat peste 600.000 de ucraineni.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 4.322 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională şi pot fi încadraţi în muncă fără aviz de angajare”, a transmis IGI tot pentru Ziarul Financiar.

Unde fug ucrainenii aflaţi în tranzit

Ucrainenii aflaţi în tranzit merg spre regiunile de vest ale Europei şi prea puţini se gândesc să rămână în țara noastră. Cei de la IGI au mai completat în cele declarate că o refugiată din Ucraina a susținut că nu râmâne în țară pentru că:

„nu cunosc ţara, limba, locurile, mi-ar fi greu să mă adaptez.”

Acesta a ales drumul Marii Britanii, pentru că avea o cunoştinţă acolo.

Sursa: https://redactia.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com