AD

SANATATE

Uleiurile esențiale de smirnă și sovârf, remedii pentru trup și suflet

todaymai 4, 2017

Background
share close
AD
AD

Smirna este un produs superior tămâiei, cu un miros deosebit de plăcut, asociat cu ritualurile creștine. Smirna era unul din darurile prețioase care se puteau face unei persoane și care i-a fost adusă însuși pruncului Iisus la picioarele căruia magii au depus-o.

Smirna este simbolul olfactiv al cumințeniei spirituale, abstinenței, înțelepciunii. În tradiția românească a dat naștere la două expresii cu mare putere de sugestie, extrem de cunoscute: “cuminte smirnă” sau “a tăcut smirnă”, ziceri care ilustrează valențele psiho-spirituale cu care este investită aceasta rășină.

La nivel mental smirna activează puterea interioară. La nivel fizic, revitalizează organismul

Smirna nu doar că miroase divin, dar are și proprietăți farmaceutice. Ne lămurește dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, într-un interviu:

„Oamenii au observat, încă din cele mai vechi timpuri, că smirna favorizează intrarea într-o stare de spirit specială. Mai precis activează puterea interioară  a persoanei, favorizează concentrarea și meditația, clarifică mentalul și mărește puterea de focalizare asupra sinelul propriu.

La nivelul trupului fizic smirna este capabilă să combată indigestia și diareea și ajută în vindecarea de bronșite, răceli, tuse, gripă, revitalizând tot organismul și punând sângele în circulație. Ajută mâinile și picioarele reci.”

Uleiul de sovârf înlătură grijile și ajută respirația și digestia

Calități profilactice și de tratare are și uleiul esențial de sovârf, planta căreia bătrânii îi mai spun și busuioc de pădure, deosebit de apreciată pentru mirosul ei îmbătător.

Specialistul în fitoterapie și dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu ne ajută să cunoaștem calitățile medicinale ale acestei plante:

”În vechime nu existau odorizante sau dezinfectante pentru încăperi așa că oamenii foloseau plante, rășini sau amestecuri capabile să reîmprospăteze energiile stagnate ale unei case. Este și cazul sovârfului care stătea,  alături de levănțică, printre aștenuturile din lada de zestre a oricărei fete,  în primul rând pentru că asigura un miros plăcut, și-n al doilea rând pentru că proteja de molii!

De asemenea, sovârful era fiert, iar apa obținută era întinsă cu o mătură prin toate ungherele casei pentru a îndepărta energiile stagnante, învechite, ale căminului.

Astăzi sovârful este valorificat la cel mai înalt nivel prin intermediul uleiului esențial volatil realizat de HOFIGAL, cea mai mare companie cu capital românesc de pe piața produselor alternative de sănătate.

Acesta este un supliment alimentar natural care aduce substanțe bioactive prețioase pentru respirație și digestie, ameliorând tulburările gastro-intestinale cu balonări și crampe abdominale și împiedicând procesele fermentative din intestine.

Uleiul esenţial de sovârf sedează sistemul nervos central și înlătură stările de oboseală, stresul și senzația frustrantă a grijilor apăsătoare.

Mod de administrare:

Uleiul de sovârf poate fi luat atât de către adulți cât și de copii de peste 7 ani, astfel:

  • Adulți:

câte 2 – 6 picături de 2 – 3 ori pe zi, diluate într-o ceaşcă de apă sau o linguriţă de miere, după mesele principale.

  • Copii peste 7 ani:

câte 1 – 2 picături de 2 – 3 ori pe zi într-o linguriţă de miere, după mesele principale sau la recomandarea medicului.

Uleiul esențial natural de sovârf produs de HOFIGAL poate fi cumpărat din farmaciile HOFIGAL, farmaciile partenere sau poate fi comandat online aici:

cumpara-acum1-1

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com