ULTIMĂ ORĂ! E cod roșu la spital. Doi pacienți au decedat și alte zeci sunt în pericol

S-a dat cod roșu la Spitalul din Târgu Cărbunești în această dimineață, după ce instalația de oxigen s-a stricat. Mai mulți pacienți dependenți de oxigen sunt în pericol în acest moment și au fost confirmate deja două decese. Toți medicii sunt în alertă și situația este una extrem de dificilă.

Pacienți ventilați manual

S-a stricat instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, Gorj. Din acest motiv, pacienții dependenți de oxigen au fost conectați la butelii, iar cei în stare gravă de la ATI au fost ventilați manual de cadrele medicale. Situația este una disperată și extrem de gravă.

S-a dat cod roșu de alertă și cadrele medicale și tot personalul au acționat imediat ce s-a produs incidentul. Din cei 150 de pacienți aflați la spital, 80-90 au nevoie de oxigen, iar doi deja au decedat. Din primele informații oferite de autorități, se pare că decesul acestora nu poate fi asociat cu acest incident, ceea ce înseamnă că altul ar fi fost motivul.

În acest moment sunt mai mulți pacienți aflați în stare gravă, care vor fi transportați de urgență Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Alți 15 au fost mutați pe secția de ATI.

Ministerul Sănătății a intervenit de urgență și a anunțat în această dimineață prin intermediul unui comunicat de presă că în jur de 80-90 de pacienți de la spitalul din Târgu Cărbunești necesită suport de oxigen. Cât despre cele două decese, sunt analizate circumstanțele în care s-au produs, dar nu ar avea legătură cu incidentul legat de oxigen.

„Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com