ULTIMA ORA! Țara europeană care intră în lockdown până la 15 noiembrie din cauza numărului mare de infectări

Letonia, una din ţările cu cel mai mic număr de persoane vaccinate anti-coronavirus din UE, a anunţat un lockdown

a

în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie pentru a încerca să stopeze creşterea ritmului infectărilor cu SARS-COV2.

Doar 54% dintre adulţii din Letonia sunt complet vaccinaţi, mult sub media UE de 74%, arată datele furnizate de Uniunea Europeană.Doar state ca România sau Bulgaria stau mai prost la nivelul imunizării anti-COVID decât țara baltică.

Situația devine tot mai gravă în Letonia

Numărul cazurilor de infectare în Letonia a crescut cu aproape 50% săptămâna trecută, conform autorităţilor sanitare din statul baltic.

Unul dintre cele două mari spitale din Riga a început să instaleze paturi improvizate pentru pacienţii cu COVID-19 în atrium său pentru a face faţă afluxului de pacienţi, potrivit informaţiilor furnizate de postul naţional de radio.

Letonia în lockdown. Unul dintre cele două mari spitale din Riga a început să instaleze paturi improvizate pentru pacienţii cu COVID-19 în atrium său pentru a face faţă afluxului de pacienţi 

Letonia în lockdown. Unul dintre cele două mari spitale din Riga a început să instaleze paturi improvizate pentru pacienţii cu COVID-19 în atrium său pentru a face faţă afluxului de pacienţi [Sursa foto: Facebook]

“Sistemul nostru de sănătate este în pericol… Singura modalitate de a ieşi din această criză este să ne vaccinăm”, a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins după şedinţa de urgenţă a guvernului în care a pus pe seama ratei scăzute de vaccinare creşterea numărului de persoane spitalizate.

Lockdown național în Letonia 

Va fi permisă continuarea activităţilor cu participarea în persoană în domenii precum construcţiile, sectorul manufacturier şi serviciile esenţiale, potrivit Agerpres.

“Trebuie să-mi cer scuze faţă de cei deja vaccinaţi”, a spus Karins, anunţând că magazinele, restaurantele, şcolile şi instituţiile de divertisment vor fi închise.

Rămân deschise doar serviciile esenţiale, fiind de asemenea impusă interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 20:00 şi 05:00. scrie kanald.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com