AD

CURIOZITATI

Un asteroid ciudat vine spre Pământ

todayianuarie 3, 2018 3

Background
share close
AD
AD

Un asteroid cu o formă ciudată se îndreaptă către planeta noastră, avertizează oamenii de știință. Corpul ceresc a fost descoperit în anul 2015.
Asteroidul a fost descoperit pe 31 octombrie 2015, mai exact, scriu site-urile de profil din afară. Acesta a trecut atunci pe lângă noi la o distanță de 480.000 de kilometri.

Asteroidul dă târcoale și anul acesta planetei noastre. Conform imaginilor obținute de telescoapele celor mai reputate instituții astronomice acesta are forma unui craniu uman, ceea ce a atras curiozitatea oamenilor de știință.

Are diametrul de 640 de metri și se va apropia la o distanță foarte mică de Pământ în luna noiembrie a acestui an, scrie space.com.

Rotația Pământului încetinește. Care sunt consecințele
Oamenii de știință au lansat un avertisment destul de dur, neobișnuit. Aceștia spun că numărul cutremurelor ar putea crește în anul 2018 din cauza variațiilor rotației vitezei Pământului.

Se pare că rotația Pământului încetinește, notează site-urile din străinătate. Legătura dintre fluctuațiile în rotația Pământului și mișcările seismice este una foarte importantă, fapt pentru care seismologii se tem.

Oamenii de știință spun că acest lucru poate implica eliberarea unor cantități foarte mari de energie subterană.

Studiul a fost prezentat luna trecută la reuniunea anuală a Societății Geologice Americane. Studiul s-a axat în special pe legătura dintre cutremure și activitatea Pământului.

Au fost analizate cutremurele de peste 7 grade din 1900 până în prezent. Rezultatele au arătat cinci perioade în care au existat un număr mare de cutremure uriașe comparativ cu alte timpuri.

Când au avut loc cutremure devastatoare, rotația Pământului a scăzut ușor, se arată în analiza făcută de americani.

Rotația Pământului a început să încetinească în urmă cu patru ani, deci 2018 va fi cel de-al cincilea cel mai predispus la fenomene naturale periculoase.

Nu este clar care sunt zonele în care vor avea loc cutremure, însă cercetătorii se uită cu atenție la zonele cu activitate seismică zilnică, precum Cercul de Foc al Pacificului, care cuprinde mai multe insule.

Incalzire globala, cutremure, schimbari comportamentale ale rasei umane, un atac tot mai persistent la adresa naturii… Toate astea se intampla pentru ca s-a schimbat cerul? Asa sustin inuitii, batranii unui trib raspandit in nord.

Inuitii au trimis un avertisment dur celor de la NASA in care atrag atentia asupra schimbarilor climatice care sunt cauzate de noul cer pe care multi nu il observam, si nu de emisia dioxidului de carbon in atmosfera.

Inuitii sunt printre putinii reprezentanti ai triburilor stramosesti care s-au adaptat vremurilor in mers, desi prefera sa traiasca conform traditiei lor. Acestia sunt imprastiati prin zonele arctice ale Canadei, Statelor Unite si Groenlandei.

Conform presei occidentale, inuitii sunt cei mai buni meteorologi de pe planeta, putand sa prezica schimbari climatice cu saptamani sau luni inainte ca orice aparat performant de meteorologie o face, doar prin observarea cerului.

Inuitii sustin ca schimbarile de temperatura si cutremurele nu sunt cauzate de incalzirea globala, ci de schimbarea cerului: ”Pamantul s-a schimbat. S-a inclinat intr-o parte si-n alta. Cerul este altul”, spun batranii, conform whitewolfpack.com.

Conform acestora, soarele rasare acum din alta pozitie, nu din locul de unde erau obisnuiti sa il vada, ei putand observa cel mai atent aceste schimbari deoarece in partile nordice ale planetei nu exista poluare luminoasa.

Ei spun ca acum ziua pentru vanat este mai lunga si ca pana si lor ajunge sa le fie cald de multe ori, desi traiesc pe taramuri arctice.

Teoria schimbarii cerului nu este noua, insa inuitii sunt printre putinii oameni tribali care ne pot povesti ce se intampla cu planeta noastra.

Schimbarea cerului a fost des amintita in previziunile mayasilor, care spuneau ca, in 2012, Terra va trece prin centura fotonica intr-o alta dimensiune a Universului cu consecinte pozitive dar si negative asupra tuturor.

sursa:teotrandafir.ro

17 lucruri convingătoare care sunt foarte greu de crezut

Dintre numeroasele pseudo-adevăruri, există încă unele care sunt adevărate și foarte greu de crezut.

-Nu există o singură punte de-a lungul râului Amazon (este mai lung de 4300 mile). Singurul pod este podul Rio Negro, care a fost deschis în 2010. Conectează malurile râului Rio Negro, afluent al Amazonului.

-Atât pielea, cât și blana unui tigru sunt dungate. În plus, nu veți găsi 2 tigri în lume cu dungi identice.

-În 2012, o femeie dispărută a fost găsită în mod neașteptat în timpul unei vacanțe în Islanda, când sa dovedit că ea era în echipa de căutare căutând-o pe ea însăși. Potrivit femeii, ea nu sa recunoscut în descriere și a decis să ajute la căutare.

-Dacă ați văzut vreodată harta în timpul zborurilor lungi, trebuie să fi observat că avioanele nu zboară în linii drepte. În schimb, se pare că calea este curbată. În primul rând, o linie dreaptă pe o hartă 2D nu se potrivește cu o linie de pe un glob 3D. În al doilea rând, forma Pământului este o elipsă, aplatizată lângă poli. Deci, cea mai mică distanță între poli nu este arcul unui cerc. De exemplu, dacă zburați din India în SUA, veți zbura peste Rusia, Anglia, Groenlanda și, da, aceasta este într-adevăr cea mai scurtă cale.

-Alaska este cel mai nordic, cel mai vestic și cel mai estic stat din SUA. Insulele Aleuțiene, care fac parte și din Alaska, traversează meridianul al 180-lea, motiv pentru care sunt cele mai estice.

-Cum vedeți Africa din Marea Britanie? Foarte ușor, dacă mergeți în Gibraltar, un teritoriu străin al Marii Britanii situat pe peninsula Iberică. Desigur, puteți vedea cu ușurință Africa de pe țărmurile Spaniei, care se află, de asemenea, în apropiere.

-Merele pe care le cumpărăm în supermarketuri sunt recoltate între 5 și 12 luni înainte de a ajunge la supermarket. În restul timpului, acestea sunt depozitate în frigidere speciale cu un nivel scăzut de oxigen pentru a preveni descompunerea.

-Există câteva teorii cu privire la motivul pentru care avem nevoie de somn. Este probabil necesar pentru creșterea și dezvoltarea (cu cât este mai mică o persoană, cu atât mai mult doarme). Poate că restabilește toate sistemele corpului și activează memoria și atenția. Dar nu există nici un răspuns clar despre motivul pentru care dormim.

-Gropile, frunzele, fructele necoapte și tulpinile unui avocado sunt otrăvitoare. În mod ciudat, ele sunt mai periculoase pentru animale, în special pentru păsări. Avocado este absolut sigur pentru oameni și este foarte benefic pentru sănătatea noastră.

-Modelul pe limba fiecărei persoane este la fel de unic ca o amprentă.

citeste continuarea pe pagina2>>

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com