Un copil a murit de boală diareică. Părinților le-a fost teamă să îl interneze

Doctorul Mihai Craiu a postat pe o rețea socială îndemnul de a duce copiii la medic chiar și în vremurile unei epidemii. Un copil a murit de o boală diareică din cauza temerii părinților.

Un copil a murit de boală diareică. Părinților le-a fost teamă să îl interneze

Acesta a descris riscurile unei afecțiuni în general ușoare, dar care lăsate netratate duc la consecințe nedorite de niciun om. Astfel un copil mic a murit acum câteva zile din cauza părinților săi care nu l-au dus la spital când suferea de o boală diareică. Temerea lor de virusul Covid-19 i-a costat grav.

„Mă gândeam la experimentul lui Avicenna pe care l-am pomenit acum câteva zile. Cel în care mielul a murit de frica lupului…”

În aceste zile fiecare părinte ia cele mai mărunte decizii. Decizii care pot influența viitorul. Avem de-a face cu decizii care par mărunte, dar care pot avea consecințe grave. Unii părinți își scot copiii în parc pentru cele mai banale motive în ciuda interdicțiilor oficiale. „S-a plictisit copilu’ de stat in casă”, „îi scade vitamina D3 în sânge”, este afectată imunitatea” etc.

De aici până la decizia de a ține copilul acasă, fără tratament, în detrimentul ducerii la spital chiar când copilul este bolnav și devine din ce în ce mai grav.

Acest copil a murit în ultimele zile fără ca moartea sa să facă mare vâlvă în media. Un copil mic în secolul al XXI-lea a murit din cauza unei boli banale care putea fi tratată rapid și ușor. Acesta a avut o mulțime de scaune și vărsături, nu a putut și alimentat sau tratat acasă.

Drumurile între spitale și specialități s-au dovedit prea lungi pentru el, odată ce boala a ajuns într-un stadiu avansat. Părinții au așteptat prea mult înainte de a-și duce copilul la spital de teama acestui nou virus.  Despre copiii mici se știe că dacă devin infectați cu Covid-19

sursa : huff.ro

Loading...

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !