Un echipaj SMURD, păcălit de un cioban. Cum a reușit bărbatul să pună medicii pe drumuri timp de patru ore - RADIO FX NET

Un echipaj SMURD, păcălit de un cioban. Cum a reușit bărbatul să pună medicii pe drumuri timp de patru ore

sursa: ISU Cluj

Paramedicii SMURD din Cluj au fost puși într-o situație inedită. În urma unui apel la 112 în care un bărbat de 60 de ani anunța că se află în stare gravă la stâna din Valea Fânațelor, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină.

Dat fiind faptul că drumul până la presupusul pacient era accidentat și plin de noroi, paramedicii au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Cu toate acestea, ambulanța nu a mai putut înainta.

Ulterior, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren. În cele din urmă, după un efort considerabil, bărbatul care a cerut ajutor a fost găsit. Ajunși la fața locului, paramedicii au aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Surprinzător, acesta s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca.

Întâmplarea, povestită de paramedicii SMURD din Cluj

„Probabil că știți povestea „Băiatul care a strigat lupul”. Ei bine, ne-am simțit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca.

(…) pentru un echipaj de urgență, fiecare secundă contează. Misiunea descrisă mai sus a durat în jur de patru ore. Întorși la unitate, paramedicii au curățat ambulanța, deoarece nu putea fi trimisă la alte cazuri. Apoi și-au continuat activitatea cu empatie, devotament și rigurozitate.

Același echipaj a intervenit, în urmă cu exact o lună, la un eveniment rutier petrecut pe strada Păstorului din Cluj-Napoca. Din primele informații, nu părea un eveniment grav. Totuși, noi tratăm fiecare misiune cu maximă seriozitate. Imediat ce au sosit la fața locului, colegii și-au dat seama că șoferul implicat în accident este blocat în mașină și inconștient. Fiind salvatori cu experiență, l-au extras de urgență pe bărbat și l-au transportat la spital. Acesta a supraviețuit, iar medicii l-au externat de curând.

Și în a doua situație prezentată, fiecare secundă a contat. Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanța noastră rămânea blocată în mocirlă? Așadar, vă rugăm să sunați la 112 doar în cazul unei urgențe reale!”, a transmis ISU Cluj.

Poliția nu a putut fi implicată, pentru că nu se putea demonstra dacă bărbatul a avut sau nu probleme medicale la momentul apelului.

Sursa: https://redactia.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com