Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni. Mai mulți români au fost dați dispăruți în urma tragediei

Un incident extrem de grav a avut loc în Alpii italieni. Părți dintr-un ghețar s-au prăbușit duminică în Alpii italieni, din cauza temperaturilor mult prea ridicate, care au dus la situații extreme. În urma celor întâmplate, mai multe persoane au decedat, în timp ce altele au fost rănite grav sau au dispărut, printre ele fiind și români.

a

Ghețar prăbușit în Alpii italieni

Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni, după ce au fost înregistrate temperaturi extrem de ridicate în toată lumea. Avalanșa a avut loc pe Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de est a Alpilor italieni, între regiunile Trento și Veneto.

În urma celor întâmplate, bilanțul provizoriu este unul extrem de tragic: 6 morți, 9 răniți și 20 de dispăruți. În acest moment au loc operațiuni de salvare de mare amploare, pentru a fi găsiți toți excursioniștii aflați pe munte la momentul avalanșei. Este posibil ca numărul celor dispăruți să fie mai mare, iar printre aceștia să se afle multe persoane decedate.

“Operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare în urma unei avalanșe de gheață de mari dimensiuni în care au fost implicați excursioniști”, a precizat guvernul provinciei Trento.

Români dați dispăruți

Printre turiștii dați dispăruți în urma avalanșei din Alpii italieni se numără și români, potrivit agenției de presă ANSA. În primă instanță se știe că printre dispăruți se numără italieni, germani și cehi și români. Nu se știe, însă, dacă aceștia mai sunt sau nu în viață și nici numărul exact al acestora.

“Situația evoluează, și în prezent este greu să spunem cu certitudine despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Gianpaolo Bottacin,consilier regional pentru protecție civilă din Veneto.

Persoanele rănite au fost transportate la spitalele din apropiere și continuă căutările. Printre cele șase persoane decedate sunt trei cetățeni italieni, în timp ce al patrulea este de naționalitate cehă. Un bărbat și o femeie urmează să fie identificați, pentru că nu se știe exact de unde provin.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com