Un mare artist român a plecat dintre noi. Doliu în România

Un anunț care i-a întristat pe mulți și o mare pierdere pentru România. S-a stins din viață celebrul sculptor Luigi Varga, realizatorul proiectului Monumentului Revoluției din decembrie 1989, care ar fi trebuit să fie amplasat în Timișoara. Luigi Varga a fost membru al UAPR, Filiala Timișoara.

A murit marele artist Luigi Varga

Luigi Varga s-a stins din viață marți, 14 septembrie. A fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Ungaria, debutând în anul 1977.

Sculptorul era născut pe 8 octombrie 1951. Încă de mic a avut înclinații artistice și a fost absolvent al Institutului de Arte Plastice din Cluj-Napoca.

A lăsat în urmă o carieră impresionantă și nenumărate lucrări de o valoare deosebită. Lucrările artistului Luigi Varga se află în colecţii de stat şi particulare din România, Austria, Canada, Columbia, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Iugoslavia, Mexic, Olanda, Spania, Statele Unite ale Americii, Ungaria.

De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii și distincții pentru talentul său ieșit din comun.

Varga a fost cel care a realizat proiectul Monumentului Revoluției

Luigi Varga a realizat proiectul Monumentului Revoluţiei din Decembrie 1989, care ar fi trebuit amplasat în Timişoara, la 30 de ani de la evenimentele care au dus la căderea comunismului.

Monumentul nu a mai fost realizat pentru că municipalitatea nu a avut bani pentru a susținere realizarea lui. Conform planului, monumentul urma să fie amplasat în Parcul Catedralei, în spațiul dintre Podul Maria și Catedrală.

Conform proiectului gândit de către Luigu Varga, monumentul trebuia să aibă  peste patru metri înălţime, 3,5 lăţime, iar puntea suspendată – 16 metri, de la trotuar până la monument.

Ansamblul sculptural ar fi fost alcătuit din trei piese, după cum urmează: siluetele, semnul ambele din fontă şi puntea, realizate din piatră şi metal.

Din păcate, artistul s-a stins fără să apuce să-și vadă proiectul devenit realitate.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com