Un meteorit a căzut în Iași pe 24 mai, zgomot puternic ca de explozie pe raza mai multor localități

Un fragment de meteorit a căzut în cursul zilei de sâmbătă, 24 mai 2020, în sudul județului Iași. Acesta a căzut în România, în jurul orei 13:15, informează AIR24.RO. Căderea fragmentului de meteorit a fost semnalată de un profesor de fizică, care a și filmat și postat pe Facebook imaginile cu corpul străin aterizat.

Căderea fragmentului de meteorit a generat un sunet ca de explozie

Profesorul de la facultatea de fizică din Iași, Silviu Gurlui a povestit pe pagina sa de Facebook exact cele întâmplate. De asemenea fizicianul a reamintit că anul trecut un fenomen similar s-a produs tot în Iași.

Acesta s-a deplasat la fața locului pentru a recupera fragmentele căzute din meterit și într-o postare pe Facebook le-a explicat oamenilor ce a descoperit.

„La ora 19 am plecat din Bacău spre Negrești. 20:30 am recuperat de acolo cele două corpuri. M-am întors apoi spre Bacău. La ora 22 am intrat în localitatea Zapodia (Traian) și chiar atunci am intrat în direct la Digi24 prin telefon (după ce am oprit mașină).

Cele două corpuri se află la mine pentru analize specifice. Ciprian Ifteme mi-a spus că cele două corpuri au lovit violent acoperișul, au ricoșat apoi într-un copac aflat în imediată vecinătate, ele regăsindu-se apoi, lânga casă, pe sol. După zgomotul puternic de la impactul cu acoperișul a urmat zgomotul undei de șoc din aer. Ar fi fost 1-2 secunde declalaj temporal între cele două evenimente. Menționez că zgomotul l-am putut recepționa de la Bacău. Eram pe câmp, la treaba (spațiu deschis). Zgomotul sesizat de mine a fost asemănător cu cel de anul trecut de pe 9 iulie.

Zgomotul s-a resimțit în foarte multe localități învecinate, pînă la Iași (Cug). Că să descifrăm fenomenul și traiectoria eventualelor corpuri care au intrat în atmosfera, eventuale detalii cinetice, rog populația să trimită mai departe informații aici: locul și momentul de timp, ce a observat. După aparențe, pare un corp tip meteorit care s-a descompus în atmosfera și apoi fragmentele s-au răspîndit spre localitatea Ipatele (Iași). În afară de cele două corpuri, deocamdată nu mai sunt găsite alte fragmente. Doar după analize fizico-chimice detalitate am putea să confirmăm originea și caracteristicile corpurilor”, a scris profesorul pe Facebook.

Sursa: air24.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com