Un nou cutremur în România, vineri. Unde s-a produs seismul

Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului(INFP) informează că un nou seism s-a produs în zona Gorj și a înregistrat magnitudinea de 2,2.

a

Cutremurul s-a înregistrat vineri, 3 Martie, la ora 11:20, în Oltenia, Gorj. Seismul a avut magnitudinea de ml 2.2, la adâncimea de 5km și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 108km NV de Craiova, 108km SV de Sibiu, 143km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 180km SE de Arad, 183km S de Cluj-Napoca, 203km V de Brasov, 211km E de Belgrade, 215km E de Zemun, 224km NE de Nis.
Un alt seism a avut loc joi, 2 martie, în zona Gorj și a înregistrat magnitudinea de ml 2.3, la adâncimea de 12km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 110km NV de Craiova, 110km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 158km SE de Timisoara, 177km SE de Arad, 183km S de Cluj-Napoca, 206km V de Brasov, 208km E de Belgrade, 212km E de Zemun, 224km NE de Nis.
Cel mai semnificativ cutremur din zona Olteniei s-a produs pe 14 februarie 2023 şi a avut o intensitate de 5,7 pe Richter. Cu o zi înainte, în aceeaşi zonă, s-a produs un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16,5 kilometri.

„Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă şi se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal.

Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne aşteptăm să se observe o scădere a frecvenţei şi a magnitudinii replicilor, dar nu excludem şi posibile replici mai puternice. Toate noile echipamente instalate zilele precedente în zona epicentrală, în localităţile Leleşti, Runcu, Peştişani şi Bâltişoara, din judeţul Gorj, sunt operaţionale, înregistrând permanent mişcarea solului, iar datele sunt trimise în timp real, pentru analiză şi procesare către Centrul Naţional de Date al INCDFP. Prin instalarea acestei aparaturi, cresc capabilităţile de detectare a seismelor de magnitudine mică/foarte mică (microcutremure), care acum pot fi localizate cu mai multă precizie”, au precizat specialiștii INFP.
După valul de cutremure înregistrate în ultimele săptămâni în zona Olteniei, un cutremur s-a produs vineri la prânz și în zona seismică Vrancea. Spre deosebire de cutremurele din Gorj, care sunt de suprafață, seismul din Vrancea s-a produs la o adâncime de 140 de km.

În ziua de 3 Martie 2023, la ora 12:34:50 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 140km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70km E de Brasov, 79km NE de Ploiesti, 114km S de Bacau, 120km V de Braila, 121km V de Galati, 130km N de Bucuresti, 152km NE de Pitesti, 185km E de Sibiu, 195km N de Ruse, 195km SV de Iasi”, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurele pot fi simțite de oameni de la magnitudinea de 3 grade pe scara Richter. Seismene sub 4 grade Richter nu produc de obicei pagube.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com