Un oraș din România, printre cele mai sigure destinații de vacanță din Europa, în timpul pandemiei

În contextul în care tot mai multe țări încep să își redeschidă frontierele și oamenii încep să se gândească din nou la vacanțe, o agenție de turism susținută de Uniunea Europeană a făcut un top al celor mai sigure destinații de vacanță în timpul pandemiei de coronavirus. Printre toate orașele menționate în acest top se numără și un oraș din România!

Un oraș din România, printre cele mai sigure destinații de vacanță din Europa, în timpul pandemiei

Agenția precizează că a dorit să facă o selecție cu acele destinații de vacanță care au fost cel mai puțin afectate de noul coronavirus și unde s-au implementat protocoale serioase care au un impact direct asupra turiștilor.

„Am selectat unele dintre destinațiile cel mai puțin afectate de COVID-19 (cu mai puțin de 600 de cazuri). Aceste destinații au implementat protocoale foarte specifice referitoare la igiena în restaurante, magazine, dar și măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiționat după fiecare persoană cazată, asigurarea măștilor de protecție și a măsurilor de distanțare sociale. Aceste destinații beneficiază și de proximitate față de spitale și au un număr mai ridicat de paturi per locuitor decât majoritatea țărilor europene”, a transmis agenția de turism.

Reprezentanții acestei agenții au descris Sibiul ca fiind un oraș cu foarte multe sprații verzi și de agrement, fiind una dintre destinațiile din Europa cu cea mai bună caitate a vieții. Totodată, au precizat că în această regiune se duce o luptă activă pentru protejarea mediului și împiedicarea încălzirii globale.

„Sibiul este o destinație perfectă pentru toate tipurile de turiști: pentru pasionații de Instagram care vor să își crească numărul de followeri, pentru cei pasionați de istorie și pentru iubitorii de natură.

Datorită implicării primarului, Sibiul are foarte multe spații verzi în oraș, dar și spații de agrement, parcuri… Sibiul este faimos acum și este considerat una dintre destinațiile europene cu cea mai bună calitate a vieții.

Sibiul, precum și alte regiuni (ex. Azore), luptă împotriva încălzirii globale și ia măsuri reale pentru protejarea mediului. Se angajează, de asemenea, să dezvolte turismul durabil bazat pe respectul pentru natură și ființele umane.

Vrei un argument final care să te liniștească? Știați că România are mai multe paturi de spital disponibile pe cap de locuitor decât Belgia, Elveția sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate și ar putea să îi primească pe turiști dacă va fi nevoie”,explică cei de la European Best Destinations.

Lista completă a destinațiilor recomandate

Tbilisi, Georgia

Corfu, Grecia

Cavtat, Croaţia

Insulele Madeira, Portugalia

Insulele Azore, Portugalia

Alentejo, Portugalia

Batumi, Georgia

Zagreb, Croaţia

Algarve, Portugalia

Sibiu, România

Kotor, Muntenegru

Rijeka, Croaţia

Varşovia, Polonia

Viena, Austria

Bohinj, Slovenia

Malta

Gdansk, Polonia

Vilnius, Lituania

Riga, Letonia

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com