Un patron rus de hotel adăpostește refugiați ucraineni în Serbia. “Cred că singurul lucru pe care îl pot face este să-i ajut”

Mihail Golubțov, un rus care deține un hotel în Serbia, a mărturisit că rușinea pe care o resimte în legătură cu invazia rusă în Ucraina l-a făcut pe el și pe familia sa să primească gratuit în unitatea de cazare refugiați ucraineni.

a

Până acum, în hotelul respectiv au ajuns 34 de persoane care au fugit din calea războiului, iar numărul lor continuă să crească, informează Reuters.

Fost inginer în construcții, Mihail, 58 de ani, și-a părăsit țara natală în 2014 din cauza anexării „inacceptabile” a Crimeei de către Moscova. În prezent, bărbatul conduce acum un hotel modest, dar confortabil, situat pe dealurile verzi din centrul Serbiei. 

“Am fost în stare de șoc și mi-a fost rușine”

Înainte ca Vladimir Putin să dea ordinul invadării Ucrainei – descrisă de Kremlin “o operațiune militară specială” – oaspeții lui Mihail erau în mare parte oameni din oraș sau turiști care veneau în weekend. Acum, majoritatea camerelor sunt ocupate de refugiați ucraineni, care pot sta la hotel gratuit, cât timp cât au nevoie.

“Primii șapte oameni au sosit pentru că un prieten le-a dat adresa… acum ei vin, pur și simplu”, a declarat Mihail.

“La început (după ce a început invazia), am fost în stare de șoc și mi-a fost atât de rușine… O vreme, nu am mai putut vorbi rusă, dar când sosesc oaspeții și îmi vorbesc rusă, fac și eu la fel. Cred că singurul lucru pe care îl pot face acum este să-i ajut pe ucraineni cumva”, a mai spus bărbatul.

Conform ONU, aproximativ 3,8 milioane de ucraineni au fugit în străinătate de la începutul războiului, majoritatea în Polonia și în România. În Serbia au intrat numai 2.500, mai mult ca o escală în călătoria lor către Europa de Vest.

Mărturiile unor femei care au reușit să scape din iadul de la Kiev

Printre ucrainenii găzduiți de Mihail se numără și Anna Nizhegorodova, în vârstă de 46 de ani, o rusoaică măritată cu un ucrainean care locuia la Kiev de 15 ani. Alături de ea, sunt și cei doi copii ai ei, în vârstă de 9 și 16 ani.

Anna Nizhegorodova a mărturisit că după câteva zile petrecute în adăposturile antibombă de la Kiev, ea și prietena ei ucraineană Olga Manmar, profesoară de engleză și mamă a trei copii, au decis să plece. Au împachetat totul în două mașini și astfel s-au alăturat coloanelor de refugiați care se îndreptau spre România.

După câteva zile, grupul a ajuns în hotelul lui Mihail, lângă orașul Batocina, la aproximativ 100 km sud-vest de Belgrad.

Anna a spus că “n-a simțit nimic” când a sosit.

″În mintea ta înțelegi că totul în jurul tău este foarte frumos și foarte liniștit, dar… pur și simplu vrei să te acoperi cu o pătură”, a spus femeia.

Manmar, 39 de ani, a izbucnit în lacrimi când a descris cum familiile ucrainene au fost forțate să se despartă la granița cu România. Ucraina a interzis bărbaților apți să părăsească țara.

″(Când) treci granița,… ești în siguranță,… dar îți pare rău pentru cei care nu au putut să facă asta”, a spus ea.

Sursa: https://stirileprotv.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com