UNDĂ DE ȘOC ÎN LUME, DUPĂ LEGEA DATĂ ÎN SUA CU PRIVIRE LA ROMÂNIA. „VORBIM DE O VESTE EXTRAORDINARĂ”

Proiectul de lege este dezbătut și a devenit un obiectiv la Washington, ceea ce înseamnă că România este mai aproape de războiul dintre Rusia și Ucraina. Reamintim că România face parte din strategia Statelor Unite ale Americii de protejare a teritoriilor membre NATO.

a

Pe lângă implicația militară, SUA s-ar putea implica și financiar, implicare ce ar putea da naștere unor noi strategii și, de ce nu, încetarea războiului, cee ce înseamnă că România devine direct implicată în strategia americanilor și ar putea intra în vizorul Rusiei, anunță defenseromania.ro.

România devine centrul de comandă al strategiei SUA

Schimbarea strategiei vine după mulți ani de când SUA și aliații și-au axat atenția pe Marea Baltică, însă pericolul a venit tocmai din Marea Neagră, în 24 februarie 2022. Adoptarea proiectului este așteptată încă din anul 2022, însă decizia urmează să fie luată abia în acest an.

Potrivit generalului american (r.) Ben Hodges, fostul comandant al trupelor terestre americane din Europa în 2014-2017, în marja conferinței Unmanned Systems Forum”, organizată săptămâna trecută de New Strategy Center, strategia la Marea Neagră va avea un efect pozitiv asupra relației cu Turcia, iar România urmează să devină centrul de comandă al proiectului.

În primul rând, vorbim de o veste extraordinară. Una dintre problemele noastre din ultimele decenii se rezumă la faptul că SUA nu au avut niciodată o strategie pentru această regiune. Nu ne-am gândit la Ucraina, România, Turcia sau Georgia într-o manieră strategică. Acum, în sfârșit, senatorii Shaheen (democrat) și Romney (republican) au creat o legislație care va obliga guvernul american să dezvolte o strategie comprehensivă care îmbină diplomația, informațiile și investițiile economice, nu numai militare.

Este un făgaș foarte, foarte bun și mă aștept că va include repararea relației diplomatice a Statelor Unite cu Turcia. Mă aștept să implice și investițiile economice în Ucraina, Georgia, Turcia, Bulgaria și România, susținând de exemplu libera circulație maritimă de exemplu.

Acestea sunt lucrurile care se vor întâmpla datorită legii. Mai cred că este vorba și despre o relație de securitate pe termen lung cu Ucraina – eventual în NATO, dar în acest moment ne putem concentra pe un fel de relație de securitate între SUA și Ucraina care va duce la apartenența la NATO”, a declarat acesta.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com