AD

UNIV.HYPERION

Universitatea Hyperion și Hyp TV, parteneri la Festivalul Internațional de Duo Majura

todayoctombrie 18, 2017 2

Background
share close
AD
AD

Universitatea Hyperion este parteneră a Festivalului Internațional de Duo Majura – Momente Muzicale Magice, în cadrul căruia se defășoară și Concursul Internaţional de Duo „Suzana Szörenyi”, organizat de Asociaţia Majura Christ , iar Hyp TV (televiziunea Hyperion) este partener media principal.
Festivalul – concurs va avea loc în perioada 21 – 30 octombrie 2017, în 3 locații reprezentative: Sala mică a palatului din cadrul Muzeului Național de Artă al României, Ateneul Român și Universitatea Națională de Muzică din București, și omagiază memoria remarcabilei Suzana Szörenyi, personalitate marcantă a pianisticii şi pedagogiei muzicale româneşti.

Echipa Hyp TV va fi prezentă la acest eveniment de talie internațională pe toată perioada sa, iar festivitățile și reprezentațiile muzicale vor putea fi urmărite pe canalul de YouTube al televiziunii: youtube.com/HypTvStudio.

Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” îşi propune să creeze o emulaţie în rândul tinerei generaţii de muzicieni, să trezească interesul pentru muzica interpretată în ansamblu şi să atragă publicul spre o autentică receptare a genurilor muzicale camerale.

Anul acesta, vor participa peste 100 de muzicieni din 18 țări de pe 4 continente, care se vor întrece în patru categorii de concurs: duo pianistic la două piane, duo pianistic la patru mâini, duo cameral liric-dramatic (voce-pian) și duo Hobby (amatori și mixt). Concurenţii vor fi departajaţi de jurii formate din personalități ale muzicii naționale și internaționale, precum mezzosoprana Ruxandra Donose (Austria), soprana Ioana Bentoiu (Elveția), baritonul George Crăsnaru (Germania), soprana Cristina Simionescu (România), pianiștii Mirabela Dina (Germania), Chenyin Li (Marea Britanie), Irit Rub (Israel), Steluţa Radu (România), Viorica Rădoi (România), Peter Grossmann (Germania), Tamas Vesmas (Franța) și Corina Ibănescu (România), violonista Cornelia Bronzetti (România), flautistul Ion Bogdan Ștefănescu (România), muzicologii Mioara Bâscă (România), Dumitru Avakian (România) și Mihai Cosma (România).

De asemenea, concurenții vor fi evaluați și de către un juriu format din studenți și doctoranzi ai Universității Naționale de Muzică din București de la specializările pian, canto și muzicologie, dar și de publicul spectator, care va completa un chestionar pus la dispoziție de către organizatori. Valoarea totală a premiilor acordate va fi de aproape 30.000 euro.

În cadrul festivalului vor avea loc o serie de recitaluri la care vor participa laureați ai concursului de anul trecut, dar și muzicieni consacrați, membri ai juriului competiției de anul acesta. De asemenea, cele șase masterclassuri de pian, duo pianistic, canto și lied, susținute de membri ai juriilor, vor face din acest festival o adevărată rampă de lansare pentru noua generație de tineri muzicieni români.

Toate etapele concursului, precum și recitalurile de pe 21 și 29 octombrie, de la Sala Mică a Palatului, vor avea accesul gratuit pentru publicul spectator. Biletele pentru recitalul de la Ateneul Român din data de 24 octombrie sunt disponibile la casa de bilete a instituției.

Proiectul se doreşte o îmbinare armonioasă între trei componente: recitaluri camerale, întâlniri sub formă de masterclass şi cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Duo „Suzana Szörenyi”, îmbogăţită şi îmbunătăţită cu câteva noutăţi

.

 

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com