UPDATE/ Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății. Ce avere are renumitul medic

UPDATE ora 16.00 Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de membru al Guvernului, a Ioanei Mihăilă, noul ministru al Sănătății. Astăzi, la ora 18.15, la Palatul Cotroceni, Ioana Mihăilă va depune jurământul de învestitură. La ora 19.00, Iohannis va susține o declarație de presă.

a

Demiterea lui Vlad Voiculescu a provocat o mulțime de controverse. Unii oameni s-au bucurat de cele întâmplate, în timp ce alții au fost extrem de nemulțumiți. De atunci, partidele au început să propună deja mai multe persoane pentru funcția de ministru al Sănătății, iar Ioana Mihăilă, fost secretar de stat în minister, a fost susținută insistent de USR PLUS.

Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS

Liderii USR PLUS au discutat în ultimele zile despre variantele luate în calcul pentru ministerul Sănătății. Membrii partidului au anunțat propunerea lor pentru această funcție: medicul Ioana Mihăilă. PLUS a susținut-o insistent pe specialista în endocrinologie, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ioana Mihăilă are doar 39 de ani. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, iar în acest moment este medic primar endocrinolog și a dezvoltat Clinica Medena, cu puncte de lucru în Oradea și Beiuș. Ea se ocupă de această clinică împreună cu soțul ei, de profesie tot medic, și mărturisea că a fost un pas important, dar greu în viața lor, pentru că erau complet străini de domeniul afacerilor.

Cu toate acestea, în 2019 au reușit să obțină la evaluarea ANMCS cel mai mare punctaj din ţară pentru spitale neclasificabile, lucru de care noul ministru al Sănătății este foarte mândru în prezent.

Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor, iar timp de cinci ani de zile a fost membru PNL Bihor. Ea s-a implicat și mai mult în politică din anul 2018, când a simțit că trebuie să facă o schimbare din punct de vedere politic.

Medicul a candidat și la funcția de primar al municipiului Oradea la alegerile locale din 2020, însă nu a avut prea mare succes.

”M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, afirma Mihăilă anul trecut, înaintea alegerilor locale.

Ce avere are Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă s-a afirmat prin declarația sa de avere, unde a vorbit despre toate veniturile sale. Conform declaraţiei de avere, Ioana Mihăilă deţine împreună cu soţul două terenuri intravilane în Oradea, obţinute prin contract de vânzare – cumpărare. De asemenea, deține și un teren de peste 500 de metri pătraţi obţinut prin donaţie.

De asemenea, soții Mihăilă mai dețin și trei case în Oradea. Ioana Mihăilă deține singură o cotă parte dintr-un apartament din Cluj Napoca şi mai are un spaţiu comercial de 437 de metri pătraţi obţinut în 2015 tot prin donaţie, în Oradea.

Posibilul nou ministru conduce un autoturism Renault Clio și are depozite la mai multe bănci, în valoare de peste 400.000 de lei.

Soţul său a acordat un împrumut de peste 330.000 de lei firmei Osteoprotect SRL, iar Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 65.000 de lei firmei Dermalite SRL.

Ea a câştigat 14.400 de lei anul trecut ca endocrinolog la Dermalite SRL, de la care a încasat şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a obţinut 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a încasat şi el, la rândul său, dividende.

Ioana Mihăilă, susținută de Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că o asigură pe Ioana Mihăilă de tot sprijinul său și respectă decizia alianței USR-PLUS de a o propune pentru această funcție importantă. El susține că mereu va fi acolo pentru oamenii care au intenții bune față de această țară și planuri mărețe.

“Dacă aceasta va fi decizia aliantței USR – PLUS, ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferi toată susținerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe.

Am intrat în politică eu și colegii mei ca să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta. Cu siguranță voi pune umărul în continuare. Pentru cei care împărtășesc valori ca adevăr, transparență, profesionalism, voi fi un partener.”, declara fostul ministru al Sănătății.

Pe de altă parte, USR l-a susținut pe Adrian Wiener, medic și parlamentar. Deputatul USR PLUS este foarte apreciat pentru activitatea sa politică și colegii săi au mare încredere în el și sunt siguri că ar putea gestiona cu bine responsabilitățile din domeniul Sănătății.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com