UPDATE/Restricțiile de circulație ridicate în noaptea de Paște. Magazine deschide până la ora 20.00

UPDATE/ Guvernul a prelungit joi, 8 aprilie 2021 starea de alertă pentru 30 de zile începând cu 13 aprilie. Se apropie 1 mai, o perioadă aglomerată mai ales la mare, iar autoritățile au luat măsuri și în acest sens. Hotărârea de Guvern prevede limitarea gradului de ocupare în stațiunile de pe litoral la 70%.

În ultima perioadă, situația din țara noastră s-a agravat considerabil. Numărul de infectări a crescut, iar autoritățile au impus restricții noi pentru a controla lucrurile. Astăzi se prelungește starea de alertă pentru încă 30 de zile și tot astăzi se decide dacă vor fi ridicate restricțiile de Paștele Ortodox, așa cum s-a întâmplat la cel Catolic.

Măsuri relaxate de Paște

Guvernul a prelungit programul magazinelor până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00. Măsura este valabilă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Unitățile de cazare de pe litoral vor fi obligate să cazeze turiști doar în limita a 70% din spațiile de cazare.

a) Zona Mamaia Nord, județul Constanța
b) Năvodari, județul Constanța
c) Mamaia și Mamaia-Sat, județul Constanța
d) Constanța, județul Constanța
e) Agigea, județul Constanța
f) Eforie Nord, județul Constanța
g) Eforie Sud, județul Constanța
h) Techirghiol, județul Constanța
i) Tuzla, județul Constanța
j) Costinești, județul Constanța
k) Neptun-Olimp, județul Constanța
l) Jupiter, județul Constanța
m) Cap Aurora, județul Constanța
n) Venus, județul Constanța
o) Saturn, județul Constanța
p) Mangalia, județul Constanța
q) 2 Mai, județul Constanța
r) Vama Veche, județul Constanța

.

Premierul Florin Cîţu a anunțat că vrea să modifice restricţiile în perioada sărbătorilor de Paşte. Astfel, au fost stabilite mai multe propuneri care au fost trimise către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Premierul vrea ca circulaţia pe timpul nopţii să fie permisă până la ora 5:00 pentru toți cei care vor să participe la slujba de Înviere. Mai mult, el cere ca magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paşte, pentru ca oamenii să-și poată face cumpărăturile în liniște.

Și stațiunile de pe litoral ar putea rămâne deschise, pentru ca turiștii să se bucure de vacanță.

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paşte, circulaţia pe timpul nopţii să fie permisă până la ora 5:00;

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com