UPDATE/Restricțiile de circulație ridicate în noaptea de Paște. Magazine deschide până la ora 20.00

UPDATE/ Guvernul a prelungit joi, 8 aprilie 2021 starea de alertă pentru 30 de zile începând cu 13 aprilie. Se apropie 1 mai, o perioadă aglomerată mai ales la mare, iar autoritățile au luat măsuri și în acest sens. Hotărârea de Guvern prevede limitarea gradului de ocupare în stațiunile de pe litoral la 70%.

În ultima perioadă, situația din țara noastră s-a agravat considerabil. Numărul de infectări a crescut, iar autoritățile au impus restricții noi pentru a controla lucrurile. Astăzi se prelungește starea de alertă pentru încă 30 de zile și tot astăzi se decide dacă vor fi ridicate restricțiile de Paștele Ortodox, așa cum s-a întâmplat la cel Catolic.

Măsuri relaxate de Paște

Guvernul a prelungit programul magazinelor până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00. Măsura este valabilă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Unitățile de cazare de pe litoral vor fi obligate să cazeze turiști doar în limita a 70% din spațiile de cazare.

a) Zona Mamaia Nord, județul Constanța
b) Năvodari, județul Constanța
c) Mamaia și Mamaia-Sat, județul Constanța
d) Constanța, județul Constanța
e) Agigea, județul Constanța
f) Eforie Nord, județul Constanța
g) Eforie Sud, județul Constanța
h) Techirghiol, județul Constanța
i) Tuzla, județul Constanța
j) Costinești, județul Constanța
k) Neptun-Olimp, județul Constanța
l) Jupiter, județul Constanța
m) Cap Aurora, județul Constanța
n) Venus, județul Constanța
o) Saturn, județul Constanța
p) Mangalia, județul Constanța
q) 2 Mai, județul Constanța
r) Vama Veche, județul Constanța

.

Premierul Florin Cîţu a anunțat că vrea să modifice restricţiile în perioada sărbătorilor de Paşte. Astfel, au fost stabilite mai multe propuneri care au fost trimise către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Premierul vrea ca circulaţia pe timpul nopţii să fie permisă până la ora 5:00 pentru toți cei care vor să participe la slujba de Înviere. Mai mult, el cere ca magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paşte, pentru ca oamenii să-și poată face cumpărăturile în liniște.

Și stațiunile de pe litoral ar putea rămâne deschise, pentru ca turiștii să se bucure de vacanță.

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paşte, circulaţia pe timpul nopţii să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paşte;

– staţiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact aşa cum sunt acum staţiunile de la munte)”, scrie Florin Cîţu.

Guvernul prelungeşte starea de alertă

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul are astăzi o ședință, în cadrul căreia decide prelungirea stării de alertă. Având în vedere că situația încă este dificilă, starea de alertă nu poate fi ridicată și nici restricțiile în vigoare în acest moment.

Tot astăzi, 8 aprilie, Guvernul stabilește măsurile care vor fi impuse cu ocazia Paștelui. Amintim că, de Paștele Catolic, oamenii au putut circula până la ora 02.00 conform unei ordonanțe de urgență, care ar putea rămâne valabilă și de Paștele Ortodox, pentru ca românii să poată participa la slujba de Înviere.

Dacă restricțiile de cirulație vor fi ridicate, masca de protecție va fi obligatorie și la biserică, la fel ca în orice alt spațiu public, iar distanțarea socială se va respecta strict, pentru a evita aglomerația și răspândirea bolii.

“Mâine este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, știți foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineață.

Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a spus Florin Cîțu.

În acest moment, restricțiile de circulație încep de la ora 22.00 în cele mai multe zone din țară. În zonele în care rata de infectare este mai mare, circulația este interzisă după ora 22.00, respectiv 18.00.

Schimbări pentru starea de alertă

George Simion a anunțat că partidul AUR va depune un proiect de lege care solicită ca starea de alertă să poată fi prelungită de către Parlament până la 90 de zile. Inițiatorul acetui proiect este deputatul Lilian Scripnic, iar propunerea legislativă urmează a fi semnată de peste 20 de parlamentari ai partidului.

“Vom face un an de zile de când se tot prelungeşte starea de alertă şi Parlamentul nu este întrebat. Tocmai de aceea, depunem astăzi acest proiect de lege, pentru ca starea de alertă la 90 de zile să fie votată în Parlament, astfel încât să nu poată fi prelungită. Astăzi strângem semnăturile, am cerut sprijin şi de la ceilalţi parlamentari, ne-am dus către cei de la PSD, dar nu au vrut să semneze”, a declarat Simion

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com