Uriașul accident din Ungaria a fost produs de un vânt puternic ca un uragan. Recordul atins de rafalele de vânt

Pe scara Saffir-Simpson a uraganelor, la o viteză a vântului de 119 km/h se poate vorbi despre un uragan de categoria 1, prin urmare recordul de sâmbătă de la Budapesta a fost foarte aproape de această forţă, scrie News.ro.

a

Precedentul record al vitezei vântului în capitala Ungariei era de 99 de km/h şi s-a înregistrat în 2019, în suburbia Lágymányos.

O mare parte din Ungaria a fost vizată, sâmbătă, de o avertizare cod portocaliu de vânt. Din păcate, în ultima perioadă nu au căzut prea multe ploi în majoritatea regiunilor ţării, astfel că straturile superioare ale solului sunt uscate, mai ales în centrul şi nord-vestul ţării.

Combinaţia dintre suprafaţa uscată a solului şi rafalele de vânt poate provoca cu uşurinţă furtuni de praf, arată serviciul meteorologic ungar.

O astfel de furtună a provocat, se pare, un accident grav, sâmbătă, pe autostrada M1, la kilometrul 26, pe sensul de ieşire din capitala Ungariei.

În condiţii de vizibilitate aproape zero, 42 de vehicule s-au ciocnit, iar 19 dintre ele au luat foc.

Ca urmare a acestui eveniment, 36 de persoane au fost rănite, inclusiv trei cetăţeni români, dintre care unul este în stare gravă, potrivit MAE.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com