Urmează o nouă ordonanță de urgență. Noi măsuri pentru medici

Urmează o nouă ordonanță de urgență în cursul acestei săptămâni, conform  informațiilor oferite de autorități. Măsurile care urmează să fie incluse în actul normativ vizează în special medicii. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a dat detalii despre ordonanța care va fi anunțată în cel mai scurt timp.

Urmează o nouă ordonanță de urgență. Noi măsuri pentru medici

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat Digi 24, că luni vor fi propuse pe ordinea de zi în ședința de Guvern introducerea unor cheltuilei ce vizează sistemul medical.

”Intenţionăm să introducem pentru aprobare pe ordinea de zi inclusiv decontarea spitalelor modulare pe care să le gestioneze Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, inclusiv a containerelor de logistică medicală pentru secţiile de terapie intensivă.”, a precizat Ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit ministrului în acest act normativ vor exista și prevederi care îi vizează pe asistenții sociali care îngrijesc persoanele vârstnice la domiciliu.

Boloș a ținut să sublinieze faptul că România nu este singurul stat din Uniunea Europeană care s-a gândit să ofere un bonus medicilor și a dat exemplu țări precum Bulgaria, Ungaria și Germania.

”Ajutorul şi forma de stimulent de risc este o formă de recompensare a cadrelor medicale curajoase cărora le mulţumim că se implică în această activitate foarte importantă în care îşi pot pierde chiar viaţa. Este o măsură pe care o asigurăm din fonduri europene.

.

Nu suntem singura ţară membră UE care a propus o astfel de măsură. Majoritatea statelor membre au găsit aceste stimulente de risc pentru medici ca fiind o formă de recompensare a actului de curaj, de la ţări vecine, Bulgaria, Ungaria, până la ţări mai dezvoltate precum Germania sau Italia, au găsit de cuviinţă ca aceste forme de sprijin şi de stimulent de risc să fie acordat medicilor fiind permisă ca şi cheltuială eligibilă din fonduri europene.”, a declarat Marcel Boloș.

sursa : huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com