Urmează să plecați în Spania? MAE a emis o atenționare de călătorie. Citiți cu atenție

Dacă v-ați făcut planuri de vacanță și urmează să plecați în Spania, fiți atenți la atenționările de călătorie. Agenția meteorologică națională a emis un cod galben și unul portocaliu de caniculă, disconfort termic ridicat, instabilitate atmosferică accentuată, vijelii și grindină ce vizează mai multe regiuni din țară.

Atenționare de călătorie pentru Spania

Vremea își face de cap și în Spania, așa că ar fi bine să vă informați cu privire la ce vă așteaptă acolo, înainte de a ajunge propriu-zis în vacanță. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru zilele de 4 și 5 august.

Sunt emise două coduri galbene de caniculă și un cod portocaliu de vijelii și grindină.

Atenționare meteo pentru 4 august în Spania: cod portocaliu de vijelii şi grindină şi cod galben de ploi torenţiale (cu acumulări de precipitaţii de până la 20 mm/h) în Comunitatea Catalonia, cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade C) pentru Comunitatea Valenciană.

Atenționare meteo pentru 5 august în Spania: cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade C) pentru Comunitatea Andaluzia.

Unde pot suna românii pentru asistență consulară în Spania

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Caniculă și în Bulgaria. O atenționare de călătorie asemănătoare a fost emisă de Ministerul Afacerilor Interne și pentru Bulgaria, după ce meteorologii au transmis că este cod roșu de caniculă în mai multe regiuni.

Atenționarea a expirat, dar temperaturile extreme persistă în cea mai mare parte a țării. Climatologii spun că aceste extreme au legătură strânsă cu încălzirea globală și că nu sunt doar niște fenomene locale.

Autoritățile le recomandă românilor să se informeze înainte de a pleca de acasă, să consulte în permanență informațiile publice oferite de oficialii din țara în care urmează să meargă și să evite călătoriile neesențiale.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com