Vaccinarea va începe în toate țările UE în aceeași zi! Anunțul făcut de Comisia Europeană

Vaccinarea va începe în toate țările UE în aceeași zi! Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, completând că vaccinul va fi autorizat cu opt zile mai devreme. 

Vaccinarea va începe în toate țările UE în aceeași zi

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat că toate cele 27 de state membre al UE vor putea să înceapă campaniile de vaccinare în acceași zi. De asemenea, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a precizat că va autoriza vaccinul Pfizer/BioNTech cu opt zile mai devreme decât era stabilit.

„În sfârşit, de acum într-o săptămână, primul vaccin va fi autorizat, aşadar vaccinările vor putea începe imediat în toate statele UE. Este o sarcină imensă. Să începem, deci, cât mai curând posibil această campanie de vaccinare, împreună, cu un debut în aceeaşi zi”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene în Parlamentul European, potrivit Agerpres.

Afirmațiile acesteia au fost întărite și de Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, în cadrul unui interviu. Acesta a spus că „vaccinul va fi un cadou de Crăciun pentru toţi cetăţenii continentului nostru”.

„Este un cadou de Crăciun pentru toți cetățenii”, a afirmat și vicepreședintele Comisiei Europene.

Vaccinul va fi autorizat cu opt zile mai devreme

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi, că pe 21 decembrie va lua o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer/BioNTech, care va fi cu opt zile mai devreme decât era planificat. Astfel, Margaritis Schinas a explicat că, Comisia Europeană va lucra cu „viteză supersonică” pentru a da propria aprobare vaccinului, ceea ce ar putea interveni în termen de două zile.

„Vom face în două zile o muncă ce durează în mod normal două luni”, a spus el, menţionând că aceasta va permite ţărilor UE să înceapă vaccinările în jurul datei de 26 decembrie.

Vaccinarea va începe în toate țările UE în aceeași zi! Italia, Germania, Franţa, Spania, Belgia, Olanda, Luxemburg şi Elveţia au anunţat marţi că îşi vor coordona lansarea programelor de vaccinare. Potrivit lui Schinas, Comisia va lansa o campanie de informare a publicului în sprijinul programelor de vaccinare, el declarându-se dispus să se implice personal în convingerea scepticilor.

„Am avut COVID în octombrie. Dacă cineva nu crede în virus, trimiteţi-l la mine şi îi vor spune ce înseamnă să lupţi din greu împotriva acestei boli de pe un pat din spital”, a afirmat Schinas.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com