Vaccinul anti-Covid ar putea fi obligatoriu pentru călătoria cu avionul. Ce au de gând companiile aeriene

Vaccinul împotriva coronaviruului ar putea fi obligatoriu pentru călătoria cu avionul. Această măsură ar putea fi luată de mai multe companii aeriene.

Vaccinul anti-Covid ar putea fi obligatoriu pentru călătoria cu avionul

Se caută tot mai multe soluții pentru a determina întreaga populație să se vaccineze anti-coronavirus. Unele companii aeriene vor să interzică călătoria cu avionul persoanelor care refuză să se vaccineze. Este vorba despre companii din SUA, care au găsit și o metodă pentru a verifica dacă o persoană este vaccinată sau nu.Concret, unele companii din SUA, vor  introducerea unor camere video care ar putea ”citi” un card sau un cod QR care poate indentifica veridicitatea vaccinării.

Această măsură nu este acceptată de toată lumea. Gloria Guevara, director executiv al organizației globale de turism World Travel and Tourism Council, se opune acestui lucru, și crede că într-un astfel de caz este vorba despre discriminare.

„Nu ar trebui niciodată să solicităm vaccinarea pentru a obține un loc de muncă sau pentru a călători. Dacă cereți vaccinare înainte de a călători, acest lucru ne duce la discriminare”, a declarat Guevara pentru Reuters.

Au ajuns primele doze de vaccin anti-covid de la compania Moderna

Între timp, în România a ajuns și prima tranșă cu vaccin de la compania Moderna, mai exact, 14.000. Vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1% și se administrează unei persoane de două ori, la un interval de 28 de zile.

”Prima tranşă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, vor ajunge mâine (miercuri – n.r.) la Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară ”Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare”, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 marți seară.

Un flacon de la compania Moderna are zece doze de vaccin și nu cinci, ca cel de la Pfizer.

”Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn şi infecţia asimptomatică cu virusul Sars-Cov2. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învaţă corpul să genereze anticorpi necesari în lupta cu virusul”, a precizat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Când începe etapa a doua de vaccinare

Etapa a doua de vaccinare în România va începe pe 15 ianurie. Se vor putea vaccina:

  • beneficiarii din centrele sociale
  • persoanele care au peste 65 de ani
  • persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA
  • persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice. Din această categorie, potrivit spuselor lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, vor putea face parte: ”personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”,

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com