Val de scumpiri înainte de Paște. Masa de Sărbători, lux interzis pentru mulți

Crescătorii de oi nu sunt dispuşi să facă reduceri de preţuri anul acesta. Nici la capitolul legume veștile nu sunt mai bune.

a

Crescătorii de oi nu sunt dispuşi să facă reduceri de preţuri anul acesta. Nici la capitolul legume veștile nu sunt mai bune.

Târgurile de animale au fost închise din cauza pestei porcine, iar ciobanii au fost nevoiţi să-şi ducă marfa la abator. Cei care profită de situaţie, cu doar câteva zile înainte de Paşte, sunt intermediarii, susține Antena 3. La stână, mielul costa 10-12 lei pe kg, dar pentru că nu au clienți, ciobanii au fost nevoiți să vândă la abatoare și la jumătate de preț. “Noi ne chinuim, creștem, dar nu știm cui vindem și la cine vindem. Că vin samsarii. Să-i duc la abator n-am mijloc de transport., ăia de la abator nu vin. Ne chinuim și nu știm pentru ce”, a comentat un cioban.

În Caraș Severin au fost deschise două puncte provizorii pentru sacrificarea animalelor. În piață, un kilogram de carne de miel se vinde cu 25 de lei.

Oamenii recunosc că prețurile în acest an sunt cam exagerate.

În Sibiu costă tot 25 de lei. În magazinele din Capitală, mielul se vinde cu 30 de lei kilogramul, cu 30% mai mult decât anul trecut.

De Paște, în România, sunt sacrificați aproximativ 3 milioane de miei. Un român, consumă, în medie, 2,6 kg de carne de miel pe an.

Nici la capitolul legume lucrurile nu stau mai bine. Primele legume româneşi de sezon de anul acesta au preţuri exorbitante.

Roşiile se vând chiar şi cu 30 de lei kilogramul, în timp ce cartofii noi ajung la 10 lei pentru un kilogram iar castraveții cu 12 lei.

Producătorii spun că au avut cheltuieli mari în această iarnă, chiar dacă, de exemplu, pentru roşii au primit subvenții de stat.

Sursa: Capital.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com