Valeriu Gheorghiță, anunț important pentru români! Când revenim la normalitate

Situația din țara noastră se complică și nu sunt semne că pandemia ar fi la final. Totuși, oamenii se gândesc tot mai mult la cum ar arăta viața noastră după această criză sanitară și când ne vom întoarce la normalitate, după o perioadă lungă de schimbări, restricții și provocări în toate sensurile.

a

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID (CNCAV), a explicat când ne putem aștepta la o relaxare a restricțiilor care devin tot mai aspre în ultima vreme.

Vaccinarea ne aduce normalitatea

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre ce ne așteaptă în perioada următoare. Astfel, specialistul a explicat că ne aflăm într-o situație extrem de delicată, având în vedere că România este pe un trend ascendent în ceea ce privește cazurile de infectare, care sunt tot mai multe de la o zi la alta.

Coordonatorul încurajează oamenii să respecte măsurile de prevenire impuse de specialiști și să fie responsabili, pentru că doar așa putem să revenim la viețile noastre. Mai mult, Valeriu le sugerează românilor să se gândească la vaccinare și să ia o decizie înțeleaptă.

Astfel, vaccinul este cea mai bună soluție pentru a scăpa de pandemie. Medicul Valeriu Gheorghiță explică: dacă majoritatea persoanelor vaccinate şi în jurul nostru, din punct de vedere epidemiologic şi medical, riscurile sunt, practic, neglijabile. Astfel, și autoritățile vor relaxa restricțiile.

“Ca atare, se poate renunţa în acele situaţii la anumite măsuri restrictive sau la anumite măsuri care în momentul de faţă sunt folosite pentru a preveni răspândirea acestei infecţii.

Însă este prematur la acest moment să luăm asemenea decizii, suntem, din păcate, pe o pantă ascendentă de evoluţie a numărului de cazuri, de creştere a numărului de persoane internate atât în secţiile de terapie intensivă. Deci la acest moment încurajăm şi recomandăm o maximă precauţie şi respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi, bineînţeles, vaccinarea care este extrem de importantă”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea elevilor care dau examen

Valeriu Gheprghiță a explicat că se pot vaccina și persoanele din grupa de vârstă 16-18 ani, dar numai în anumite centre. Astfel, elevii care susțin examene naționale și fac parte din această categorie de vârtsă pot să se vaccineze pentru a avea o mai mare siguranță că sunt protejați împotriva coronavirusului. Totuși, este necesară respectarea măsurilor de prevenire, precum purtarea măștii, distanțarea socială.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com