Vaslui: Un primar a cumpărat măști și mănuși pentru toți locuitorii din comună

Primarul comunei Banca, din județul Vaslui, a cumpărat măști și mănuși pentru toți locuitorii. Edilul propune și măsuri fiscale pentru sprijinirea populației în această perioadă.

Primarul comunei Banca, județul Vaslui, a cumpărat dezinfectant, 5.000 de măști și 5.000 de mănuși medicale pentru a le împărți locuitorilor comunei în scopul prevenirii epidemiei cu noul coronavirus. În plus, a mai comandat și produse alimentare care vor fi distribuite în cazuri extreme.

„Am și echipamente de protecție pentru cei care va distribui materialele. Mi-am luat și pixuri, pentru că fiecare om va semna pe ce a primit și atunci îi las și pixul, ca să nu transmită virusul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Banca, Vasile Vînătoru.

Totodată, edilul a propus pentru ședința de Consiliu Local din luna aprilie o hotărâre de modificare a plăților taxelor și impozitelor din comună. Astfel, bonificația a crescut la 20 la sută, iar termenul a fost prelungit până la 1 iulie.

Mai mult, se va prelungi termenul scutirii de 75 la sută la majorare și penalități pentru cei care plătesc integral impozitul până la 1 iulie.

„Dacă tot e perioada asta dificilă pentru toată lumea, oamenii o duc greu și noi la primărie nu mai încasăm, m-am gândit că dacă vin cu facilitatea asta, e bine și pentru cetățean dar și pentru noi, ca Primărie. Acum e bine, zicem noi, dar ne așteptăm la ce e mai rău. Atunci, poate vom trece la alte măsuri. Este o vorbă, vara fă-ți sanie și iarna căruță. De asta am luat și hotărârea asta de Consiliu Local”, a mai spus primarul.

În acest moment, comuna Banca are 60 de persoane în autoizolare și nicio persoană în carantină sau confirmată cu COVID-19.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com