Veste bună pentru români! Se prelungește programul teraselor

Premierul României a anunțat vineri că programul teraselor se va prelungi până la ora 24.00. Această decizie va fi integrată în Hotărârea de Guvern ce prevede prelungirea stării de alertă, pentru 30 de zile.

Veste bună pentru români! Se prelungește programul teraselor

Premierul României, Ludovic Orban a declarat vineri că s-a prelungit programul teraselor cu o oră, mai exact acestea se vor închide la ora 24.00.

Această decizie urmează să fie integrată Hotărârea de Guvern ce prevede prelungirea stării de alertă începând de la 16 august. Acest subiect va fi discutat vineri în ședința de Guvern de la ora 17.00.

Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24 pentru terase și mi-am dat acordul. Va exista o decizie, dacă nu cumva a și fost adoptată, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a prelungi programul până la ora 24”, a spus premierul Ludovic Orban.

Totodată, Ludovic Orban a precizat că vor exista și alte modificări, dar că vor fi chestiuni mărunte.

Pe 3 august a avut loc prima noapte cu program scurt pentru terase. Noaptea a fost dificilă pentru patronii teraselor și clienții acestora, după ce Guvernul a oprit distracția la ora 23.00. În urmă cu câteva zile, autoritățile au dat ameniz de aproximativ 200 de mii de lei pentru nerespectarea regulilor anti-COVID în zonele aglomerate din București.

Terasele, închise la ora 23.00

În urmă cu o săptămână, Guvernul a decis ca terasele să fie închise la ora 23.00. În prima noapte, petrecăreții din Centrul Vechi au părăsit cu greu terasele. Nemulțumiți de această decizie sunt și patronii teraselor, la fel și angajații. Reprezentanții industriei sunt de părere că această măsură le scad vânzările cu până la 50%, deoarece seara sunt cei mai mulți clienți.

De asemenea, și la Constanța turiștii au fost nevoiți să se oprească din petrecut și să se îndrepte spre cazare la ora 23.00. Pentru cei care nu poartă mască, amenzile sunt de la 500 până la 2.500 de lei, iar firmele care nu respectă aceste reguli vor primi amenzi de până la 5.000 mii de lei.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com