Veste de la Guvern! Cum ați putea primi 4.000 de euro de la stat

Ministerul Agriculturii vine în sprijinul fermierilor români și oferă sume de până la 4000 de euro prin programul TOMATA și LEGUME 2022. Care sunt condițiile și legumele pentru care agricultorii primesc 4000 de euro de la stat.

a

Ministerul Agriculturii vine și anul acesta în sprijinul fermierilor români care cultivă legume prin programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022: Programul TOMATA și LEGUME 2022.

Valoarea maximă a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar acordat prin programul TOMATA și LEGUME 2022 poate fi de 4000 euro și se va acorda în două etape. Care sunt condițiile și legumele pentru care agricultorii din România pot beneficia de banii oferiți de stat.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vine și anul acesta în sprijinul agricultorilor români care cultivă legume prin programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022: Programul TOMATA și LEGUME 2022.

În anul 2022 valoarea maximă a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar acordat prin programul TOMATA și LEGUME 2022 poate fi de 4000 euro și se va acorda în două etape.

”Știu cât de important este pentru fermieri să aibă din timp acces la informații despre sprijinul pe care Ministerul Agriculturii îl poate oferi, pentru a-și putea pregăti și gestiona lucrările agricole. De aceea am ținut să lansăm rapid în dezbatere publică actele normative privind măsurile de sprijin pentru producția de legume în spații protejate și pentru producția de usturoi.

Programul Tomata a fost un program de succes, de aceea îl relansăm pe principiile inițiale.

În același timp, am prevăzut fonduri și pentru susținerea producției în ciclul II a altor legume deficitare pe piață, astfel încât românii să aibă acces mai facil la legume crescute din pământul nostru. Sunt programe gândite pentru fermieri, pe baza propunerilor venite de la aceștia. Îi încurajez în continuare să ne transmită propunerile dumnealor, pentru că eu consider că dialogul permanent cu fermierii este calea corectă pentru dezvoltarea agriculturii” , a declarat ministrul Agriculturii, Adrian CHESNOIU despre programul TOMATA și LEGUME 2022.

Referitor la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească agricultorii pentru a obține banii din programul TOMATA și LEGUME 2022, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a eliberat o listă cu condițiile pe care trebuie să le respecte toți cei care vor să obțină sprijinului financiar de ajutor de minimis care în anul 2022 este de 4000 de euro și este acordat în două etape în cadrul programului TOMATA și LEGUME 2022.

Pentru a obține sprijinul de 4000 de euro oferit de stat, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:

-să solicite ajutorul de minimis prevăzut de prezenta hotărâre

-să utilizeze o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp/ciclu de producție, cultivată exclusiv cu una dintre culturile menționate în programul TOMATA 2022

-să marcheze suprafața pentru care iau bani la loc vizibil, cu o placă indicator, pe care să se găsească inscripţia „Program susţinere legume, anul 2022, beneficiar numărul ………….., Direcţia pentru Agricultură a Judeţului ………/ Municipiului Bucureşti”

-să obțină producțiile minime corespunzătoare culturii înființate să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu legume în spaţiile protejate, în anul 2022

– să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor,, completat începând cu data înfiinţării culturii și avizat de oficiul fitosanitar județean;

-să facă dovada obținerii producţiei minime realizate, prin documente justificative în funcție de forma de organizare

Care sunt etapele programului TOMATA și LEGUME 2022
Programul TOMATA și LEGUME 2022 este împărțit în două cicluri de producție, iar tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri. Valoarea sprijinului este de 4000 euro/beneficiar pentru producțiile de tomate valorificate astfel:

– 3000 euro/beneficiar pentru producțiile valorificate în perioada 1 martie – 10 iunie (ciclul I)

– 1000 euro/beneficiar pentru producțiile valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie (ciclul II)

Referitor la producțiile minime necesare, acestea trebuie să fie de 3000 kg/1000mp.

Care sunt legumele care intră în ciclul II al programului TOMATA și LEGUME 2022
Pe lângă tomate, în ciclul II al programului TOMATA și LEGUME 2022, vor intra următoarele legume:

-castraveți- 4.000 de kg/1.000 de mp

-salată- 15.000 de plante/1.000 de mp

-ceapă verde- 1.000 de bulbi/1.000 de mp

-ardei gras și/sau lung-kapia -2.000 kg/1000 mp

-fasole păstăi -1.500 kg/1000 mp

-spanac 1.000 kg/1000 mp

Pentru aceste tipuri de legume sprijinul oferit fermierilor prin programul TOMATA și LEGUME 2022 este de 1000 de euro, anunță Ministerul Agriculturii.

Sursa: http://alienforum.org/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com