Vești bune! Al doilea val de infecţii cu coronavirus, improbabil, susține OMS - RADIO FX NET

Vești bune! Al doilea val de infecţii cu coronavirus, improbabil, susține OMS

Multă lume se întreabă dacă și când ne vom confrunta cu un al doilea val de infecții cu coronavirus. Oficialii sunt pesimiști și se așteaptă ca din toamnă să fie înregistrate noi infecții. Cu toate acestea, OMS are câteva vești bune.

Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consideră din ce în ce mai puțin probabil un al doilea val al infecțiilor cu coronaviurs. Acesta a declarat luni că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus.

Maria Neira a cerut totuşi „multă prudenţă” şi „bun simţ” în această fază „foarte critică” de eliminare a restricţiilor. Responsabila OMS a cerut populaţiei să nu dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare” şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”.

Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a spus ea, potrivit Agerpres.

Rata de transmitere a noului coronavirus a fost diminuată

Potrivit lui Neira, „a fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască. Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni”.

Pe fondul relaxării măsurilor anti-COVID-19, OMS avertizează că acest virus „s-ar putea să nu mai dispară niciodată”. Cresc temerile privind un al doilea sau chiar al treilea val de infectări. Nici alți viruși, cum este HIV, de exemplu, nu au mai dispărut pur și simplu, spun experții.

Cercetătorii au creat medicamente care țin acești viruși sub control și care permit coexistența oamenilor cu acești agenţi patogeni. Cu toate acestea, oamenii suflă și în iaurt, deoarece, cred ei, un al doilea val de coronavirus este inevitabil.  La nivel mondial au fost înregistrate peste 5,4 milioane de infecții cu Covid-19, fiind raportate peste 345.000 de decese.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com