Vești bune din China. Un vaccin anti-coronavirus a dat rezultate promițătoare pe oameni

China National Biotec Group (CNBG) a anunţat marţi că vaccinul său experimental dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 a produs anticorpi într-un studiu clinic.

Ca urmare, compania chineză intenţionează să organizeze în etapa următoare o serie de teste pe grupuri mari de pacienţi umani în mai multe ţări, transmite Agerpres.

Deocamdată, niciun vaccin nu a fost confirmat ca fiind capabil să îi protejeze eficient pe oameni de noul coronavirus, care a ucis peste 400.000 de persoane în lume, deşi mai multe vaccinuri-candidate se află în stadii variate de dezvoltare pe plan mondial.

Vaccinul chinez, dezvoltat într-un institut de cercetare din Wuhan asociat companiei care deţine CNBG, China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), a produs o concentraţie ridicată de anticorpi în organismele tuturor oamenilor în care a fost injectat şi nu a generat reacţii adverse serioase, potrivit datelor preliminare obţinute la finalul unui studiu clinic demarat în aprilie, la care au participat 1.120 de voluntari sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani.

CNBG spune că în urma acestui succes a început să caute oportunităţi pentru a organiza în străinătate studii clinice de faza a treia – pe grupuri mari de pacienţi umani.

China are 5 vaccinuri în etapa studiilor clinice

Mass-media chineze raportează că acest vaccin-candidat şi un alt vaccin experimental dezvoltat de aceeaşi divizie a Sinopharm au fost oferite angajaţilor chinezi din firmele de stat care călătoresc în străinătate, în contextul în care dezvoltatorii lor vor să obţină cât mai multe date şi informaţii despre eficacitatea acestor produse medicale.

China are cinci vaccinuri-candidate pentru COVID-19 ajunse deja în etapa studiilor clinice (pe pacienţi umani, n.r.), mai multe decât oricare altă ţară din lume.

Producătorul chinez Sinovac Biotech a publicat weekendul trecut, în urma unui studiu clinic, o serie de rezultate preliminare pozitive despre vaccinului său candidat, ce urmează să fie testat într-un studiu de fază 3 în Brazilia.

OMS: Un vaccin, “fezabil” până în 2021

Directoarea departamentului de sănătate publică din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Maria Neira, a considerat miercuri “fezabil” un vaccin împotriva COVID-19 pentru începutul anului 2021 şi a cerut ca acesta să fie fabricat şi distribuit ”în mod echitabil”, relatează EFE.

“Data (de omologare a vaccinului, n.r.) va fi la începutul anului viitor. Cei mai optimişti spun că va fi la sfârşitul acestui an. Măcar să aibă dreptate”, a spus Maria Neira în videoconferinţa “COVID-19: la răscrucea OMS”, organizată de Barcelona Tribuna.

Potrivit acestei experte, “este fundamental să se dezvolte un vaccin, dar şi ca fabricarea şi distribuirea lui să se facă echitabil”. OMS are sarcina de “a coordona şi a arbitra” cursa pentru obţinerea acestui vaccin, a adăugat Neira.

Peste 100 de proiecte de vaccinuri pe plan mondial

Există peste 100 de proiecte de vaccinuri anti-COVID-19 pe plan mondial, iar o parte dintre acestea au ajuns în faza studiilor clinice, potrivit unor date publicate de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Această reputată şcoală de medicină din Marea Britanie a numărat aproape 120 de proiecte diferite de vaccinuri împotriva maladiei cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2, din care 110 se află într-un stadiu de dezvoltare “pre-clinic”.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com