Vești bune pentru pensionari. În sfârșit se face dreptate

O veste bună din partea statului pentru pensionarii din România. Subiectul pensiilor este unul extrem de dezbătut și totodată de maxim interes pentru români. Vestea bună este că președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care provede că pensionarii cărora le-au fost calculate greșit pensiile, vor primii banii care li se cuvin.

a

Pensionarii își vor primi banii înapoi

Potrivit legii promulgate de către șeful statului, pensionarii cărora statul le-a calculat greșit pensiile, își vor primi banii înapoi. Cu alte cuvinte, termenul de prescripție a fost eliminat, iar pensionarii vor primi își vor primi banii, indiferent câți ani au trecut de la data la care le-au fost calculate greșit pensiile.

În baza vechii legi, în cazul în care unui pensionar i se calcula greșit pensia și se constata acest lucru peste 7 ani, cum a fost cazul unei pensionare din Valea Lunga, statul putea plăti retroactiv doar pentru 3 ani. Deși culpa aparținea unui functionar, nu beneficiarului, a declarat la Antena 3, deputatul Florin Roman, inițiatorul legii.

Este o veste care va bucura pensionarii din România. Legea spune că prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greşeli de redactare, omisiune sau menţiuni greşite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă.

Evaluarea dosarelor de pensie – etapa a treia

Potrivit ministrului Raluca Turcan, la nivel național, suntem în a treia etapă a procesului de evaluare, numărul dosarelor deja parcurse fiind de 264 544. Pentru ca lucrurile să se desfășoare într-un rit mai alert, a fost suplimentat personalul care să evalueze dosarele de pensie.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com