AD

ACTUALITATE

Vești noi pentru elevi! Masca de protecție, obligatorie în timpul pregătirii și examenelor

todaymai 23, 2020 3

Background
share close
AD
AD

Din data de 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Astfel, mai multe restricții au fost ridicate sau relaxate, în timp ce alte măsuri au fost impuse. Pe lângă deplasarea fără declarație pe propria răspundere în localitatea de proveniență, reluarea mai multor afaceri sau purtarea obligatorie a măștii de protecție, au fost stabilite măsuri și în cazul elevilor. Având în vedere că , deși școlile au fost închise, examene se vor desfășura în regim fizic, autoritățile au decis că elevii trebuie să poarte în mod obligatoriu mască de protecție în timpul examinării, dar și la pregătirea în acest sens ce va începe în iunie.

Vești noi pentru elevi! Masca de protecție, obligatorie în timpul pregătirii și examenelor

Astăzi, 23 mai, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul care prevede modificările aduse măsurilor stabilite de autorități. Astfel, pe lângă hotărârea numărului maxim de 16 persoane ce pot participa la o slujbă religioasă și permisiunea folosirii obiectelor sfinte pentru împărtășania credincioșilor, au fost modificate și categoriile de persoane ce sunt scutite de purtarea măștilor de protecție.

Elevii din clasele terminale vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul în luna mai. Înainte de aceste probe, vor participa la o pregătire cu profesorii. Astfel, vor fi obligați să poarte măști de protecție atât la examen, cât și la sesiunea de pregătire. Inițial, autoritățile stabiliseră că această categorie era scutită de purtarea măștii, cu respectarea condiției de a păstra distanța socială de 3 metri. Regulile s-au schimbat, iar această prevedere nu mai figurează în documentul publicat în această dimineață în Monitorul Oficial.

Restul categoriilor au rămas neschimbate. Cei care lucrează în birouri individuale sau în condiții de muncă solicitante, cu medii neprielnice, cu temperaturi ridicate sau umiditate scăzută intră în rândul celor care nu trebuie să poate masca de protecție, alături de prezentatorii TV și invitații lor, respectând condiția distanțării sociale de 3 metri. Această regulă se aplică și la persoanele cu afecțiuni care afectează capacitatea de oxigenare și la copiii de până la 5 ani.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com