AD

ACTUALITATE

Vești proaste pentru românii cu rate. BNR a dat vestea

todayianuarie 19, 2023

Background
share close
AD
AD

Vești proaste mai ales pentru românii cu rate! Din păcate în lunile care urmează ne așteaptă o rată a inflației foarte mare și foarte mulți oameni vor fi afectați puternic. Banca Națională anunță cât se vor mai lupta românii cu scumpirile. Ultimul raport BNR îi avertiza pe români că vor da piept cu cea mai ridicată inflație din ultimii 20 de ani și va crește numărul celor care nu își mai pot plăti ratele.

Cât ne mai luptăm cu scumpirile

Se anunță zile grele pentru majoritatea românilor care au rate la bancă.

Potrivit celor mai recente date anunțate de BNR, abia în toamnă aceasta ar putea să scadă sub 10%. “Românii sunt tot mai împovărați de rate, dar vremea dobânzilor mici a trecut”, le-a transmis guvernatorul oamenilor.

Un alt semnal de alarmă tras de BNR vizează Guvernul. Cabinetul Ciucă trebuie să țină sub control deficitul bugetar pentru ca românii să nu ajungă “la sapă de lemn”. Economiștii Băncii Naționale au semnalat că deficitul bugetar nu este singurul “cartof fierbinte”, ci și majorarea costului finanțării ridică serioase provocări.

Războiul din Ucraina continuă însă să genereze incertitudini și riscuri considerabile la adresa perspectivei activității economice, prin efectele posibil mai mari exercitate asupra puterii de cumpărare și încrederii consumatorilor. Cele mai recente date și analize indică o încetinire semnificativă a creșterii economiei în trimestrul IV 2022, față de intervalul precedent.

Spre deosebire de aceeași perioadă a anului anterior, creșterea PIB a continuat să decelereze în trimestrul III 2022 – la 4,0 la sută de la 5,1 la sută în trimestrul II -, rămânând totuși însemnată din perspectivă istorică.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com