Vești proaste pentru studenți! Cine nu se vaccinează ar putea veni la cursuri în combinezon

Educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. De când a izbucnit pandemia, majoritatea studenților au stat acasă și au participat la cursurile online, dar va veni momentul când se vor întoarce pe băncile facultății. Autoritățile se pregătesc de pe acum pentru acel moment și la fel și conducerea instituțiilor de învățământ, care a declarat că iau în calcul revenirea la facultate în combinezon pentru cei care nu sunt vaccinați.

La cursuri în combinezon

Imediat după ce pandemia a izbucnit și situația din țara noastră a devenit complicată, toate facultățile și-au închis porțile. Deși unele au revenit la regimul fizic sau hibrid, majoritatea continuă să predea online. Cu toate acestea, din toamnă se plănuiește revenirea tuturor studenților la orele față în față, dar sunt luate în calcul mai multe măsuri importante prin care să fie prevenită răspândirea virusului.

Astfel, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este susținătorul educației în regim fizic și nu este de acord cu pierderea a încă un an de școală normală. El a explicat că unele universități iau în calcul ca cei care nu sunt vaccinați să se reîntoarcă la cursuri doar dacă poartă combinezoane și sunt bine acoperiți, pentru a nu pune în pericol viața altor studenți sănătoși, imunizați.

„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu acordat HotNews.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com