Vin direct la tine acasă! Se dau banii înapoi. Vestea cea mare în România

Vestea momentului în România! Anumiți clienți ai furnizorilor de curent electric au parte de vești foarte bune. Aceștia vor primi înapoi banii plătiți pe facturi, dar trebuie să respecte această condiție. Despre ce este vorba?

a

Românii care au consumat mai puțin anul trecut, față de anul 2021, ar putea primi banii înapoi. În 2022, pe facturile românilor a existat unul dintre cele două plafoane de preț – unul dintre ele a fost de 68 de bani/kWh, pentru un consum până la 100 kWh în 2021, iar cel de-al doilea a fost de 80 de bani/kWh, pentru un consum situat între 100 și 300 kWh.

În septembrie 2022 a intrat în vigoare o reglementare suplimentară, iar aceasta a constat într-un preț de 80 de bani/kWh pentru un consum de până la 255 kWh. Diferența de consum de până la 300 kWh a costat 1,3 kWh. De asemenea, a mai exista și un plafon de 1,3 lei pentru românii care consumă mai mult de 300 kWh.

Așadar, anul trecut, prețurile plafonate au fost aplicate la pragurile de consum din 2021.

Facturile vor veni pe minus

Legea adoptată în 2022 arată că, în februarie 2023, acei români care au avut un consum mediu real mai mic anul trecut decât în 2021, vor fi încadrați în categoria celor care au un consum mai mic, iar prețul plafonat va fi redus.

De asemenea, ei vor mai primi facturi de regularizare a consumului facturat anterior pe minus.

Drept exemplu – o persoană care a avut un consum lunar mediu de 102 kWh în 2021, iar în 2022 are un consum de 99 kWh, va beneficia de o regularizare.

Românii vor primi banii înapoi
Mai precis, românii aceștia vor primi înapoi diferența dintre 80 și 68 de bani/kWh, scrie Antena 3, care adaugă că perioada de aplicare este din aprilie în decembrie.

Totuși, mai spune sursa anterior citată, mecanismul de aplicare nu va fi unul ușor, dar legea este valabilă pentru toți furnizorii din România.

Concret, furnizorul va storna toate facturile emise în cursul anului trecut și va emite altele care vor avea un preț mai mic.

Suma pe care clientul o are de primit va fi scăzută din următoarea factură. Dacă un client dorește în mod special să primească banii aceștia într-un cont, atunci ei trebuie să facă o cerere în acest sens la furnizor. Regularizarea deja este aplicată de anumiți furnizori.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com